Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

H «μάχη» του «Βικελίδης»

Αρης και Παναθηναϊκός αναμετρώνται απόψε (19.30 μ.μ. Novasports 1, Sentra 103,3) στο Κλεάνθης Βικελίδης, στο ντέρμπι της 12ης αγωνιστικής της Superleague. Ενα μας εξαιρετικής σημασίας και για τις δύο ομάδες που θέλουν πάση θυσία τη νίκη.
 
Ο Αρης προκειμένου να «ξεκολλήσει» από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας και να κάνει ένα νέο ξεκίνημα και ο Παναθηναϊκός προκειμένου να επιστρέψει στην κορυφή της βαθμολογίας μετά τη χθεσινή νίκη του Ολυμπιακού επί του Παναιτωλικού.
Κάντο όπως ο Βαϊσχάιμερ
Γήπεδο: «Κλεάνθης Βικελίδης». Ημερομηνία: 3 Δεκεμβρίου 2006. Με μεγάλο πρωταγωνιστή και σκόρερ τον Βραζιλιάνο Γκιγέρμε Βαϊσχάιμερ ο Αρης θα πετύχει την τελευταία του εντός έδρας νίκη (1-0) επί του Παναθηναϊκού.
Μετά από πέντε χρόνια και μια μέρα, ο Μίχαλ Πρόμπιερζ και οι ποδοσφαιριστές των «κίτρινων» καλούνται να δώσουν τέλος σε αυτό το αρνητικό σερί που έχει η ομάδα τους απέναντι στο σημερινό της αντίπαλο. Σε ένα παιχνίδι που η νίκη αποτελεί μονόδρομο για τον Αρη, που θέλει να αντιστρέψει το κλίμα μετά το πολύ άσχημο ξεκίνημα που έκανε στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. Ο Μίχαλ Πρόμπιερζ, βέβαια, δεν παραγνωρίζει τις δυσκολίες της σημερινής αναμέτρησης απέναντι στην πιο φορμαρισμένη ομάδα του πρωταθλήματος και προσπάθησε όλες τις προηγούμενες μέρες να ανυψώσει την ψυχολογία των ποδοσφαιριστών του.
Τα δύο πλάνα του Πολωνού
Ο τεχνικός του Αρη, πάντως, κράτησε κλειστά τα χαρτιά του σε ό,τι αφορά το βασικό σχήμα που θα παρατάξει στη σημερινή αναμέτρηση. Ακόμα και στη χθεσινή προπόνηση δοκίμασε τόσο το 4-4-2 με τον Γιάκομπ να είναι ο παρτενέρ του Τσέζαρεκ στην κορυφή της επίθεσης όσο και το 4-2-3-1 με τον Καπετάνο στην αριστερή πλευρά της μεσαίας γραμμής και τον Τσέζαρεκ στην επίθεση. Ο Γιάκομπ είχε μείνει εκτός αποστολής στην αναμέτρηση με τον Πανιώνιο, όμως η πολύ μεγάλη διάθεση που έδειξε στις προπονήσεις των προηγουμένων ημερών φαίνεται ότι θα επιβραβευθεί από τον Πρόμπιερζ, που δείχνει και πάλι να τον υπολογίζει.
Ο Πολωνός τεχνικός θεωρεί πολύ σημαντική την επιστροφή του Ούμπιντες, που του λύνει τα χέρια. Ο Αργεντινός μέσος μπορεί να αγωνιστεί τόσο στα δυο άκρα της μεσαίας γραμμής όσο και ως επιτελικός χαφ, ανάλογα με το σύστημα που θα παρατάξει τελικά την ομάδα του ο Πρόμπιερζ. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο Πολωνός τεχνικός ανέλυσε στους Φατί και Τόχα τον τρόπο παιχνιδιού των Κουίνσι και Λέτο και ζήτησε από τα δυο αμυντικά χαφ της ομάδας του να δίνουν βοήθειες στους Παπαστεριανό και Μίσελ.
Η επιστροφή του Νέτο
Ενα από τα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης ανάμεσα στον Αρη και τον Παναθηναϊκό είναι και η επιστροφή του Ντάρσι Νέτο στην αποστολή. Ο Βραζιλιάνος αμυντικός κατάφερε να ξεπεράσει πιο γρήγορα από τις αρχικές εκτιμήσεις το πρόβλημα τραυματισμού (θλάση στους προσαγωγούς) που αντιμετώπιζε και τέθηκε στη διάθεση του Μίχαλ Πρόμπιερζ. Θα πρέπει, πάντως, να θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο ο Νέτο να ξεκινήσει στο βασικό σχήμα, αναμένεται όμως να πάρει χρόνο συμμετοχής ανάλογα και με την εξέλιξη του αγώνα.
Με ίδιο σχήμα ο Παναθηναϊκός
Την ενδεκάδα που έχει τραβήξει το μεγαλύτερο... κουπί έως τώρα στο πρωτάθλημα σκοπεύει να εμπιστευτεί ο Ζεσουάλδο Φερέιρα και στην (κρίσιμη για τη συνέχεια) αναμέτρηση με τον Αρη.
Ο τεχνικός του «τριφυλλιού» ολοκλήρωσε χθες το πρωί την προετοιμασία των «πράσινων» για την αποψινή «μάχη» με τους «κιτρινόμαυρους», ωστόσο στην τελευταία προπόνηση δεν θέλησε να ανοίξει τα... χαρτιά του, δίνοντας το ελεύθερο στους παίκτες του να επιλέξουν εκείνοι ομάδες.
Με βάση τα όσα έδειξε ωστόσο στην τακτική ο Πορτογάλος, λογικά δεν θα πρέπει να περιμένουμε... εκπλήξεις, με τους Καπίνο, Βύντρα (αντί του Μαρίνου για δεύτερο σερί ματς), Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ, Σπυρόπουλο, Σιμάο, Κατσουράνη, Ζέκα, Κουίνσι, Κλέιτον και Λέτο να έχουν τον πρώτο λόγο για να ξεκινήσουν.
Στην 20μελή αποστολή, ο Φερέιρα συμπεριέλαβε για πρώτη φορά μετά από δυόμισι μήνες τον Ρούντολφ, ο οποίος ξεπέρασε το πρόβλημα στη βουβωνική χώρα και πλέον είναι έτοιμος για να δώσει λύσεις εφόσον χρειαστεί, ερχόμενος από τον πάγκο κατά τη διάρκεια του αγώνα.






0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Powered by Blogger