Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

Παγκόσμια Μπαρτσελόνα!

Καταιγιστική η Μπαρτσελόνα, δεν συνάντησε την παραμικρή αντίσταση από την Σάντος στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Συλλόγων στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας, επικρατώντας με 4-0. Δύο γκολ σημείωσε ο Μέσι και από ένα οι Τσάβι και Φάμπρεγκας. Ανύπαρκτος στο ματς ο Νεϊμάρ.



Η πρωταθλήτρια Ευρώπης μπήκε από νωρίς δυνατά στο παιχνίδι και δεν άφησε κανένα περιθώριο στην πρωταθλήτρια Λατινικής Αμερικής να ακολουθήσει τον δαιμονιώδη ρυθμό της.

Στο 17' ο Μέσι μετά από καταπληκτική μπαλιά του Τσάβι, βρέθηκε απέναντι στον Καμπράλ και με το μυτάκι, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Σάντος. Στο 24' ήρθε η σειρά του Τσάβι να σκοράρει, με όμορφο κοντινό πλασέ, ενώ στην εκπνοή του πρώτου μέρους, ο Φάμπρεγκας, μετά από φάση διαρκείας στα καρέ της βραζιλιάνικης ομάδας, δεν δυσκολεύτηκε από κοντά να κάνει το 3-0.

Στο δεύτερο μέρος η Μπαρτσελόνα διατήρησε τον έλεγχο του αγώνα, έχασε ουκ ολίγες ευκαιρίες, ωστόσο πότε τα δοκάρια, πότε η άμυνα και πότε ο τερματοφύλακας της Σάντος, απέτρεψαν την ισπανική ομάδα από το να δώσει διαστάσεις θριάμβου στο σκορ, αφού μόνο ο Μέσι κατάφερε με ντρίμπλα που "σπάει πόδια", να περάσει και τον Καμπράλ και να διαμορφώσει το τελικό 4-0 στο 83'.

Στα αξιοσημείωτα του αγώνα, το γεγονός πως η κατοχή υπέρ της Μπάρτσα δεν έπεσε ποτέ κάτω από το 70%, γνωρίζοντας καθ' όλη την διάρκεια της αναμέτρησης την αποθέωση από τους 74.000 φιλάθλους που γέμισαν το ιαπωνικό γήπεδο.

Αρχηγός της Σάντος στο παιχνίδι ήταν ο Έντου Ντρασένα, ο οποίος είχε αγωνιστεί στον Ολυμπιακό την περίοδο 2002-'03.




Οι συνθέσεις

Μπαρτσελόνα: Βαλντές, Ντάνι Άλβες, Πικέ, Φάμπρεγας, Πουγιόλ, Τσάβι, Ινιέρστα, Μέσι, Τιάγο, Μπούσκετς, Αμπιντάλ.

Σάντος: Καμπράλ, Ντρασένα, Λέο, Ντανίλο, Αρούκα, Ντουρβάλ, Ενρίκε, Μπόργες, Γκάνσο, Νέιμαρ, Μπρούνο.

Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Powered by Blogger