Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Κομισιόν: «Πρώτα το PSI, μετά το νέο δάνειο»


Δεν υπάρχει «πρόθεση ή σχέδιο» κάποιο κράτος - μέλος του ευρώ να εγκαταλείψει την ευρωζώνη το 2012 ή αργότερα, τόνισε την Τρίτη ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ολιβιέ Μπαγί.

Ειδικότερα για την Ελλάδα, είπε ότι αυτό που προέχει είναι να ολοκληρωθούν οι συζητήσεις για τη συμμετοχή των ιδιωτών (PSI), ώστε στη συνέχεια να υπάρξει συμφωνία της ευρωζώνης και της Τρόικας με την ελληνική κυβέρνηση για τη νέα δανειακή σύμβαση.

Ως το δεύτερο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα, σημείωσε ότι οι διαβουλεύσεις θα επαναληφθούν εντός του Ιανουαρίου και εξέφρασε την ελπίδα να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατό.

Το 2012 η ανάπτυξη στην ΕΕ και την ευρωζώνη θα είναι ισχνή και ο κίνδυνος ύφεσης για πολλά κράτη - μέλη είναι υπαρκτός, προσέθεσε.

Ο κ. Μπαγί ανέφερε ότι, σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις της Κομισιόν (Νοέμβριος 2011), η ανάπτυξη στην ΕΕ αναμένεται να είναι 0,5% το 2012 και σημείωσε ότι σε ορισμένα κράτη - μέλη οι εκτιμήσεις για την πορεία της ανάπτυξης φέτος είναι υπεραισιόδοξες.

Για το λόγο αυτό, όπως επισήμανε, με βάση τα στοιχεία που θα προκύψουν για το πρώτο και δεύτερο τρίμηνο φέτος, ίσως χρειαστεί να υπάρξει αναθεώρηση προβλέψεων, ώστε να διασφαλιστούν οι στόχοι που έχουν τεθεί για τη μείωση των ελλειμμάτων το 2012 και το 2013.




































Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Powered by Blogger