Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Στο τραπέζι το «ψαλίδι» στις επικουρικές συντάξεις

Στο τραπέζι το «ψαλίδι» στις επικουρικές συντάξεις  Επιμένει στη ρύθμιση για τον δραστικό περιορισμό των επικουρικών συντάξεων ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης.
Μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο ο κ. Κουτρουμάνης ανέφερε πως το θέμα θα πρέπει να έχει ρυθμιστεί μέχρι τις 15 Ιανουαρίου, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ο ίδιος πρότεινε μία διευθέτηση και πώς δεν θα έχει οριζόντιο χαρακτήρα, αλλά θα είναι κλιμακωτό.
Σχετικά με τις διαφωνίες της ΝΔ, επεσήμανε ότι, έχει δώσει όσα στοιχεία ζητήθηκαν και περιμένει προτάσεις.
Όσον αφορά στα ανοικτά εργασιακά θέματα, που θα τεθούν επί τάπητος στις αυριανές συναντήσεις του πρωθυπουργού με τους κοινωνικούς εταίρους, σημείωσε ότι, η κυβέρνηση δεν θέτει «κόκκινες γραμμές» προσθέτοντας ωστόσο, πως θα ήταν καλύτερο για όλους να υπάρξει συμφωνία στο μισθολογικό.
Για την απαίτηση της τρόικα περί μείωσης του κατώτατου μισθού παρατήρησε ότι, αυτό το θέμα δεν απασχολεί άμεσα την κυβέρνηση και τις επιχειρήσεις. 
Ο κ. Κουτρουμάνης τοποθετήθηκε και για την απεργία των φαρμακοποιών χαρακτηρίζοντάς την ακατανόητη , αφού όπως είπε, «γνωρίζουν εδώ και ένα μήνα ότι στις 5 Ιανουαρίου θα πληρωθούν από τον ΕΟΠΠΥ και στις 23 Ιανουαρίου από τον ΟΓΑ».











0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Powered by Blogger