Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Τα γυναικεία παπούτσια του καλοκαιριού

 Τα παπούτσια είναι η αμαρτωλή μας απόλαυση. Τα ονειρευόμαστε, επενδύουμε σ’ αυτά και όταν αποκτούμε τελικά το ζευγάρι των ονείρων μας αισθανόμαστε πραγματικά ευτυχισμένες. Ας ζήσουμε λοιπόν αυτή την ευτυχία για ακόμα μία σεζόν και ας δούμε τις πιο καυτές τάσεις στη μόδα των παπουτσιών για την σεζόν Άνοιξη – Καλοκαίρι 2012.

Μεταλλικές μύτες, αγκράφες και τρουκς 
Η μεταλλική μύτη στα παπούτσια χρησιμοποιούνταν μέχρι τώρα για πρακτικούς λόγους. Συνήθως ανδρικά παπούτσια εργασίας εξοπλίζονται με μεταλλική μύτη για να έχουν μεγαλύτερη αντοχή. Φέτος όμως το μέταλλο διακοσμεί τις μύτες των γυναικείων παπουτσιών προσφέροντας λίγη από την μεταλλική λάμψη σε αυτά.  Με άλλα λόγια, οι σχεδιαστές αναβαθμίζουν το μέταλλο από πρακτικό σε glamorous.
Τα παπούτσια με αγκράφες είναι στη μόδα από πέρσι. Και παραμένουν hot και γι’ αυτό το καλοκαίρι. Γι’ αυτό μην κρύψετε τα περσινά παπούτσια με αγκράφες που τόσο αγαπήσατε. Είναι και φέτος στη μόδα. Αν πάλι πέρσι δεν τα τολμήσατε, φέτος είναι η ευκαιρία σας να «επανορθώσετε».
Τα τρουκς διακοσμούν φέτος τα πιο trendy παπούτσια. Μεγάλα και εντυπωσιακά ή μικρά και διακριτικά, στολίζουν κάθε τύπο παπουτσιού, από ψηλοτάκουνα βραδινά μέχρι μποτάκια. Εμείς σας προτείνουμε να τα εντάξετε στις φετινές σας επιλογές.

Πλεκτά, με τρυπούλες, διαφάνειες και πολλά κορδόνια 
Είχαμε αρκετές σεζόν να δούμε πλεκτά παπούτσια στις προτάσεις των σχεδιαστών, φέτος όμως γίνεται ένα μεγάλο comeback. Με φωτεινά χρώματα και περίεργα πλεξίματα, γίνονται μια από τις πιο hot τάσεις του φετινού καλοκαιριού.
Επιπλέον οι σχεδιαστές φέτος προτείνουν παπούτσια με μικρές τρυπούλες σε διάφορα κοψίματα. Μπορεί στην αρχή να σας θυμίσουν λίγο τα κοφτά σεμεδάκια της γιαγιάς, όταν όμως τα προτείνουν οι μεγαλύτεροι σχεδιαστές… εμείς οφείλουμε σεβασμό.
Ως προς τις διαφάνειες, δεν είναι φρέσκια τάση. Πολλοί σχεδιαστές τις πρότειναν το περσινό καλοκαίρι αλλά δεν τους πήραμε και πολύ στα σοβαρά. Επιστρέφουν λοιπόν και φέτος, προτείνοντάς μας ακόμα περισσότερα παπούτσια με διαφάνειες όπως το vinyl και μας προτείνουν επίμονα να δοκιμάσουμε να τα εντάξουμε στην γκαρνταρόμπα μας.
Και ναι, τα κορδόνια παραμένουν στη μόδα και γι’ αυτό το καλοκαίρι. Κορδόνια, λουριά και λωρίδες σε σανδάλια αλλά και ψηλοτάκουνα αποτελούν έκφραση θηλυκότητας και είμασταν σίγουρες ότι δεν θα κρατήσουν μόνο για μια σεζόν.

Πλατφόρμες και εσπαντρίγες 
Οι τεράστιες πλατφόρμες που θυμίζουν λίγο ή περισσότερο Lady Gaga δεν είναι ακριβώς η επιτομή του σικ, ούτε είναι βολικές, ούτε θηλυκές. Είναι όμως περίεργες και τραβούν το βλέμμα και ίσως γι’ αυτό τις βλέπουμε και τις ξαναβλέπουμε στις πασαρέλες και είμαστε σίγουρες ότι δεν είναι λίγες οι  fan του είδους. Εμείς κορίτσια δεν μπορούμε να τις περπατήσουμε. Ομολογούμε όμως ότι σας καμαρώνουμε (και λίγο σας ζηλεύουμε) που μπορείτε!
Ως προς τις χαμηλότερες πλατφόρμες έχουμε να πούμε το εξής: όταν είδαμε δεκάδες παπούτσια με πλατφόρμες στην συλλογη D&G του περσινού καλοκαιριού σκεφτήκαμε ότι ήρθαν για να μείνουν. Και δεν διαψευσθήκαμε αφού και φέτος αποτελούν πολύ καυτή τάση στα παπούτσια για το καλοκαίρι του 2012.

Χρώματα, χρώματα, χρώματα 
Μεταλικές αποχρώσεις
Ξέρουμε ότι οι τάσεις στα παπούτσια ακολουθούν τις τάσεις στα ρούχα, γι’ αυτό οι αποχρώσεις του χρυσού και του ασημί είναι hot trend στη μόδα των παπουτσιών για φέτος το καλοκαίρι. 
Παστέλ χρώματα
Το nude αποτελεί επιλογή Νο 1 αλλά επιπλέον παπούτσια σε απαλό ροζ, τυρκουάζ, κίτρινο και ανοιχτό πράσινο θα βάλουν χρώμα και στιλ στην γκαρνταρόμπα μας για το φετινό καλοκαίρι.
Φωτεινά χρώματα
Για όσες λατρεύουμε τα παπούτσια και μας φτιάχνουν την διάθεση, φέτος έχουμε έναν ακόμα λόγο να έχουμε ένα μεγάλο χαμόγελο: τα φωτεινά χρώματα στα παπούτσια μας. Τολμήστε λοιπόν παπούτσια σε έντονα χρώματα και πολυχρωμίες και… χαμογελάστε.
 Πλατφόρμα με φιογκάκι. €34.90 Δίχρωμες μπαλαρίνες με ανοίγματα. €31.30 Μπαλαρίνες με ριγέ ύφασμα. €31.90Πλατφόρμες με φάσα από ψάθα. €27.80
 Πλατφόρμες με χιαστί λουρί. €31.90 Πέδιλα με σχέδια από σπάγκο. €46.80 Peep toe υφασμάτινες γόβες. €44.80 Peep toe γόβες. €38.90
 Peep toe γόβες. €43.90Πέδιλα σε μεταλικό χρώμα. €46.80Ψηλά πέδιλα με πολλά λουριά. €49.80Ψηλά πέδιλα με κορδόνια.
€40.50

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Powered by Blogger