Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Χειροπέδες σε 32 άτομα για τα χθεσινά επεισόδια στον τελικό κυπέλλου

SSS1 300x171 Χειροπέδες σε 32 άτομα για τα χθεσινά επεισόδια στον τελικό κυπέλλου Σε συνολικά 32 συλλήψεις προέβη η Αστυνομία σχετικά με επεισόδια στη Λεμεσό και τη Λευκωσία μετά τον τελικό του Κυπέλλου μεταξύ της Ομόνοιας και της ΑΕΛ χθες βράδυ.
Στα επεισόδια τραυματίστηκε ένας 20χρονος, ο οποίος νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού με κρανιοεγκεφαλική κάκωση.
Αλλος οδηγός στη Λευκωσία νοσηλεύεται ύστερα από επίθεση που δέχτηκε από κουκουλοφόρους.
Προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές, ενώ οδηγοί διέτρεξαν κίνδυνο από πέτρες που ρίχθηκαν εναντίον των οχημάτων τους.
Από τα 32 πρόσωπα που συνελήφθησαν, τα δέκα κατηγορήθηκαν γραπτώς και αφέθηκαν ελεύθερα. Οπως αναφέρεται σε αστυνομική ανακοίνωση, γύρω στα μεσάνυκτα, οπαδοί της ΑΕΛ που ήταν συγκεντρωμένοι στο οίκημα του συνδέσμου φιλάθλων της ομάδας, σε κάποια στιγμή συνεπλάκησαν με οπαδούς της Ομόνοιας. Προκλήθηκαν ζημιές σε πλαστικές φωτεινές ταμπέλες περιμετρικά του κυκλικού κόμβου Αγ. Νικολάου και σε τηλεφωνικό θάλαμο της ΑΤΗΚ.
Οι συμπλοκές καταστάληκαν από μέλη της Αστυνομίας, η οποία προχώρησε στη σύλληψη 18 προσώπων ηλικίας από 16 μέχρι 39 χρόνων.
Ενας 25χρονος συνελήφθη για επίθεση και δημόσια εξύβριση μέλους της Αστυνομίας και φέρεται να πρόβαλε αντίσταση κατά τη νόμιμη σύλληψή του. Κατηγορήθηκε γραπτώς και αφέθηκε ελεύθερος.
Σε άλλο σοβαρότερο επεισόδιο νωρίτερα, και πάλι στον κόμβο Αγίου Νικολάου, ενώ 19χρονος βρισκόταν με το μοτοποδήλατό του δέχθηκε επίθεση από άγνωστο του πρόσωπο, το οποίο φέρεται να τον κτύπησε με σιδηρολοστό στην πλάτη.
Ο 19χρονος εκκίνησε το μοτοποδήλατό του και φέρεται να ακολουθήθηκε από αυτοκίνητο, το οποίο τον κτύπησε και τον έριξε στο έδαφος.
Ακολούθως, ο οδηγός φέρεται να οδήγησε εκ νέου το αυτοκίνητό του εναντίον του 19χρονου, ο οποίος βρισκόταν στο έδαφος.
Ο 19χρονος μετέβη στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, όπου διαπιστώθηκε ότι έφερε εγκαύματα τριβής στα χέρια και στα πόδια. Του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και απολύθηκε.
Κακόβουλες ζημιές προκλήθηκαν σε δύο αυτοκίνητα, τα οποία περνούσαν από τον κυκλικό κόμβο.
Στη Λευκωσία εξάλλου, στη λεωφόρο Μακαρίου, συγκεντρώθηκε μεγάλος αριθμός οπαδών της Ομόνοιας, οι οποίοι προκαλούσαν, σύμφωνα με την Αστυνομία, οχληρία, ρίχνοντας κροτίδες, μολότοφ και πέτρες, ενώ φέρονται να άναψαν φωτιά σε καλάθους.
Μέλη της Αστυνομίας προχώρησαν στη διάλυση τους και προχώρησαν στη σύλληψη επτά προσώπων, τα οποία κατηγορήθηκαν γραπτώς και αφέθηκαν ελεύθερα.
Συνελήφθη και ένας 40χρονος, στην κατοχή του οποίου εντοπίστηκαν τέσσερα καπνογόνα και ένας 23χρονος για παράνομη κατοχή κροτίδας.
Σε δύο άλλες περιπτώσεις, διερχόμενοι οδηγοί διέτρεξαν, όπως αναφέρεται, κίνδυνο όταν νεαρά πρόσωπα που βρίσκονταν στο σωματείο του ΑΠΟΕΛ στη Λευκωσία, έριχναν πέτρες εναντίον τους.
Οδηγός κατήγγειλε ότι ομάδα 50 κουκουλοφόρων, τού επιτέθηκαν με πέτρες και άλλα αντικείμενα, προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές στο αυτοκίνητό του. Σύμφωνα με την καταγγελία, οι δράστες, αφού άνοιξαν τις πόρτες του αυτοκινήτου, επιτέθηκαν τόσο στον οδηγό όσο και στο συνοδηγό.
Επίθεση δέχθηκε και δεύτερος οδηγός, ο οποίος κατήγγειλε ότι οι κουκουλοφόροι τον κτύπησαν σε διάφορα μέρη του σώματός του.
Μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου κρατήθηκε για νοσηλεία, αφού διαπιστώθηκε ότι έφερε διάφορα θλαστικά τραύματα, εκδορές και εκχυμώσεις.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Powered by Blogger