Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Ανησυχία από κρούσματα μηνιγγίτιδας στην Αλεξανδρούπολη [βίντεο]

 Ανησυχία από κρούσματα μηνιγγίτιδας στην Αλεξανδρούπολη [βίντεο] Δέκα κρούσματα ιογενούς μηνιγγίτιδας έκαναν την εμφάνιση τους το τελευταίο διάστημα στην Αλεξανδρούπολη και νοσηλεύονται στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο.
Όπως μεταδίδει το e-evros.gr μιλώντας στη Δέλτα Τηλεόραση ο επικεφαλής του παιδιατρικού τμήματος του ΠΓΝΑ Θανάσης Χατζημιχαήλ επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν κρούσματα μηνιγγίτιδας αλλά δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας καθώς πρόκειται για ιογενή μηνιγγίτιδα και όχι μικροβιακή.
Η Μηνιγγίτιδα είναι μία σφοδρή μεταδοτική ασθένεια, προκαλούμενη από βακτήρια,ιούς και μύκητες, η οποία επιδρά στους ιστούς, που περιβάλλουν τον εγκέφαλο και το νωτιαίο μυελό.
Η ασθένεια μεταδίδεται από άτομο σε άτομο. Η διάγνωση της ασθένειας είναι σημαντική, καθώς υπάρχουν διαφορετικοί τύποι ασθένειας και διαφορετικές θεραπευτικές μέθοδοι να αντιστοιχούν σε αυτούς. Η μηνιγγίτιδα διαγνώσκεται λαμβάνοντας δείγμα από το εγκεφαλονωτιαίο υγρό. Η ασθένεια αυτή χαρακτηρίζεται από πυρετό, πονοκεφάλους, αυχενική δυσκαμψία, ναυτίες και εμετούς. Επίσης, χαρακτηρίζεται από ευαισθησία στα έντονα φώτα, αλλαγές στην πνευματική κατάσταση και συχνά ένα μικρό μωβ εξάνθημα.
Δείτε τις δηλώσεις του καθηγητή Παιδιατρικής:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Powered by Blogger