Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Η Τσέλσι κατέκτησε το Τσάμπιονς Λιγκ

 Με πρόσωπο του τελικού του Ντιντιέ Ντρογκμπά, η Τσέλσι κατέκτησε το τρόπαιο του Τσάμπιονς Λγικ. Η ομάδα του Ντι Ματέο επικράτησε με σκορ 4-3 της Μπάγερν στα πέναλτι, σε ένα ματς συναρπαστικό, που έληξε 1-1 ύστερα από τα 120'. 

Η Τσέλσι, λοιπόν, πανηγύρισε μια σπουδαία επιτυχία στην έδρα της Μπάγερν. Αυτή τη φορά τα κατάφερε στη διαδικασία των πέναλτι, έχοντας ως καθοριστικούς παίκτες τον γκολκίπερ Τσεχ και τον σπουδαίο επιθετικό Ντρογκμπά. Ο πρώτος έπιανε και ο δεύτερος έβαζε.


Ο Ντρογκμπά στο τελευταίο πέναλτι του ματς έκανε το 4-3 και έδωσε το κύπελλο στην Τσέλσι, για να ακολουθήσουν πανηγυρισμοί από τους ποδοσφαιριστές των «μπλε» αλλά και από τους περίπου 20.000 φίλους των νέων πρωταθλητών Ευρώπης που βρέθηκαν στις εξέδρες του  « Αλιάνζ Αρίνα».

Το ματς μέχρι το 80' ήταν μέτριο ποιοτικά, με λίγες ωραίες φάσεις. Βέβαια, υπήρχε πάθος και κάποια σκληρά μαρκαρίσματα, αλλά τίποτα δεν έδειχνε αυτό που θα συνέβαινε αργότερα. Η Μπάγερν προηγήθηκε στο σκορ, όλα έμοιαζαν ιδανικά για την ομάδα του Χάινκες, αλλά στο τέλος ο Ντρογκμπά ισοφάρισε και έστειλε το ματς στην παράταση. Εκεί, η  Μπάγερν έχασε πέναλτι και την ευκαιρία να «καθαρίσει» το ματς, για να φτάσουμε στη «ρώσικη ρουλέτα» και την Τσέλσι να παίρνει το κύπελλο σε έναν τελικό που θα μείνει για καιρό στη μνήμη των φίλων του ποδοσφαίρου . Κυρίως για την εναλλαγή συναισθημάτων που πρόσφερε.


Στο 21' ο Ρόμπεν έπιασε σουτ, ο Τσεχ απέκρουσε και μετά η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι.

Το 1-0 έγινε στο 83' όταν ο Κρόος έβγαλε τη σέντρα και ο Τόμας Μίλερ με κεφαλιά από κοντά αιφινδίασε τον γκολκίπερ της Τσέλσι. Το 1-1 διαμορφώθηκε στο 88', όταν σε κόρνερ τού Μάτα, ο Ντρογκμπά έπιασε την κεφαλιά και σημείωσε το γκολ της ισοφάρισης.

Στο 93' , ο Ντρογκμπά ανέτρεψε τον Ριμπερί, καταλογίστηκε πέναλτι, αλλά ο Τσέχ απέκρουσε το σουτ τού πρώην συμπαίκτη του στην Τσέλσι, Αριεν Ρόμπεν. Ηταν μια μεγάλη ευκαιρία για τη Μπάγερν.

Ετσι, φτάσαμε στη διαδικασία των πέναλτι.

Ο Λαμ το 1-0 και αμέσως μετά ο Νόιερ απέκρουσε το σουτ του Μάτα. Ο Γκόμεζ έκανε το 2-0 για να μειώσει ο Νταβίντ Λουίζ σε 2-1. Το 3-1 από τον Νόιερ και το 3-2 από τον Λάμπαρντ. Ο Τσέχ «νίκησε» τον Ολιτς και ο Κόουλ πέτυχε το 3-3. Μετά, ο Σβαϊνστάιγκερ έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι και τελικά, ο Ντρογκμπά στο τελευταίο χτύπημα έκανε το 4-3 για την Τσέλσι και χάρισε το Τσάμπιονς Λιγκ στους «μπλε» του Λονδίνου.

Διαιτητής: Προένσα.

Κίτρινες: Σβαϊνστάιγκερ, Κόουλ, Λουίς, Τόρες, Ντρογκμπά.

Μπάγερν: Νόιερ, Λαμ, Μπόατενγκ, Μίλερ (87' Φαν Μπούιτεν), Κρόος, Τίμοστσκουκ, Ριμπερί (95' Ολιτς), Ρόμπεν, Γκόμεζ, Σβαϊνστάιγκερ, Κοτέντο.

Τσέλσι: Τσεχ, Λουίς, Κόουλ, Μποσίνγκουα, Καλού (84' Τόρες), Κέιχιλ, Λάμπαρντ, Μάτα, Μίκελ, Μπέρτραντ(73' Μαλουντά), Ντρογκμπά.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Powered by Blogger