Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Μεγάλη Δευτέρα ετοιμάζουμε: Γεμιστά καλαμάρια με χόρτα και σάλτσα ταραμά





Από σήμερα και για όλη την Μεγάλη Εβδομάδα, υποδεχόμαστε ως guest editor, τον chef Ανδρέα Λαγό ο οποίος θα μας προτείνει νόστιμα νηστήσιμα πιάτα με ένα twist (γιατί η νηστεία δεν χρειάζεται να είναι βαρετή)- αλλά θα μας αποκαλύψει τα μυστικά για τέλεια πασχαλινά τσουρέκια και κουλουράκια.

Ανήσυχος chef, ο Ανδρέας πιστεύει πως υλικά αγνά, ποιοτικά και προσιτά μπορούν να μεταμορφωθούν σε κάτι μοναδικό, δίνοντας την αληθινή διάσταση στην έννοια "gourmet". Εκτός από την παρουσία του σε γνωστά περιοδικά μαγειρικής και τις τηλεοπτικές εμφανίσεις του, δημιούργησε ένα διαφορετικό "εστιατόριο" και ένα ιδιαίτερο "περιβάλλον σεμιναρίων" ονόματι NOMAD, που περιπλανιούνται και παραβρίσκονται σε διάφορα σπίτια: ο Ανδρέας και η ομάδα του, οι Co-NOMADs, προσφέρουν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους στους λάτρεις της γαστρονομίας, και δεν είναι παρά μια ενδιαφέρουσα εναλλακτική πρόταση στο private dining. «Με τον τρόπο αυτό ακολουθώ το πιάτο μου μέχρι το τραπέζι και επικοινωνώ με τους ανθρώπους που το απολαμβάνουν, ακούγοντας τις απόψεις και τα σχόλιά τους. Θεωρώ ότι το ωραιότερο κομπλιμέντο για έναν μάγειρα είναι να του λένε: «Το φαγητό σου μου θύμισε τα παιδικά μου χρόνια!» γράφει ο Ανδρέας στο site του, και εμείς συμφωνούμε απόλυτα!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Powered by Blogger