Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Ρομπέρτο Μπενίνι: Όλοι εμείς χρωστάμε στην Ελλάδα



Ρομπέρτο Μπενίνι: Όλοι εμείς χρωστάμε στην Ελλάδα
«Καλησπέρα αγαπημένοι μου φίλοι. Θέλω να σας φιλήσω όλους. Στο στόμα. Νιώθω μεγάλη χαρά που βρίσκομαι για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη η καρδιά μου χτυπάει πολύ δυνατά».
Με αυτά τα λόγια από καρδιάς ο Ρομπέρτο Μπενίνι καλησπέρισε τους παρευρισκόμενους στην τελετή αναγόρευσής του σε επίτιμο διδάκτορα του τμήματος Ιταλικής Γλώσσας και Φιλοσοφίας του ΑΠΘ.
Ο Ιταλός σκηνοθέτης μίλησε για όσα προσάπτουν στη χώρα μας, λέγοντας: «Όλοι μιλάνε για το χρέος της Ελλάδας. Εγώ λέω ότι όλοι εμείς χρωστάμε στην Ελλάδα».
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην ελληνική φιλοξενία, σχολιάζοντας στα ελληνικά: «Ήρθα χτες και όλοι με έχουν σαν πρίγκιπα. Μου λένε φάε Μπενίνι, φάε σουτζουκάκια, καλησπέρα και καληνύχτα», όπως αναφέρει το thestival.gr
Από την πλευρά του, ο πρύτανης του ΑΠΘ, Γιάννης Μυλόπουλος, είπε: H σημερινή ημέρα είναι ξεχωριστή, διότι ο πνευματικός πλούτος του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, διευρύνεται με την τρέχουσα αναγόρευση. Κύριε Benigni σας ευχαριστώ που δεχθήκατε την ενσωμάτωσή σας στην Ακαδημαϊκή μας οικογένεια. Καλώς ήλθατε».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Powered by Blogger