Κυριακή 8 Απριλίου 2012

Αλλάζει ο περιφερειακός σε δρόμο ταχείας κυκλοφορίας χωρίς φανάρια!

Αλλάζει ο περιφερειακός σε δρόμο ταχείας κυκλοφορίας χωρίς φανάρια!

Σε σύγχρονο οδικό άξονα θα μετατραπεί η περιφερειακή οδός της Θεσσαλονίκης, μέσω του προγράμματος για την αναβάθμισή της που ήδη εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ. Τα φανάρια καταργούνται, ενώ γίνονται ανισόπεδοι οι υπάρχοντες έξι κόμβοι…
Το έργο προβλέπει, σύμφωνα με δημοσίευμα του «Αγγελιοφόρου της Κυριακής», την αναβάθμιση της εσωτερικής περιφερειακής αρτηρίας με ανισοπεδοποίηση έξι υφιστάμενων κόμβων, εκτός του κόμβου της Λαχαναγοράς (Κ16), ο οποίος έχει δημοπρατηθεί για κατασκευή ως ανεξάρτητο έργο, με προϋπολογισμό περίπου 100 εκατ. ευρώ και έχει ήδη ανάδοχο.
Οι έξι κόμβοι είναι: 1) Μοναστηρίου και 3ης Σεπτεμβρίου (Ελευθέρια), 2) Μαιάνδρου (Εύοσμος), 3) Ολυμπιάδος (Εύοσμος), 4) Μακρυγιάννη (Ηλιούπολη), 5) Λαγκαδά και Σταυρουπόλεως και 6) 25ης Μαρτίου (Πολίχνη). Το έργο περιλαμβάνει επίσης άνω διάβαση στην οδό Ολυμπιάδος (πράσινη γέφυρα πεζών και ποδηλατών), καθώς και απλές πεζογέφυρες.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, για την κυκλοφοριακή αναβάθμιση της δυτικής εσωτερικής περιφερειακής οδού της Θεσσαλονίκης, κρίνεται κρίσιμη η κατάργηση των υφιστάμενων ισόπεδων κόμβων, για την ανεμπόδιστη διαμπερή κυκλοφορία. Επιπλέον, όμως, πρόκειται να γίνει, κατά τόπους, αναμόρφωση του παράπλευρου οδικού δικτύου και των άλλων τοπικών συνδέσεων, ενώ δευτερευόντως θα διευρυνθεί, κατά τόπους, η επιφάνεια του καταστρώματος.
Το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να τρέξουν και οι πρώτοι σχετικοί διαγωνισμοί για την υλοποίηση του σχεδίου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Powered by Blogger