Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Guardian: Αφιέρωμα στους Έλληνες της κρίσης και της αλληλεγγύης!

Guardian: Αφιέρωμα στους Έλληνες της κρίσης και της αλληλεγγύης! Ένα πολύ ενδιαφέρον αφιέρωμα της βρετανικής εφημερίδας Guardian με τίτλο ''Europe on the breadline'', στρέφει το βλέμμα του και στην χώρα μας, μετά τα ταξίδια του στην Ισπανία, την Πορτογαλία και τη Νότιο Ιταλία.
Ο δημοσιογράφος Jon Henley, που είχε επισκεφτεί και παλιότερα την Βόρεια Ελλάδα, έφτασε πριν από λίγες ώρες στη χώρα μας με σκοπό να ετοιμάσει ένα νέο αφιέρωμα με ιστορίες ανθρώπων που βρήκαν λύση μέσα στην οικονομική κρίση.
Όπως τονίζει ο Henley,, σκοπός του είναι να παρουσιάσει τον τρόπο με τον οποίο αντιδρούν οι Έλληνες στην κρίση, να δείξει το πως οι απλοί πολίτες επιβιώνουν μέσα στη βροχή των νέων αυστηρών μέτρων.
Ο Henley θα μιλήσει φυσικά για το κίνημα της πατάτας, αλλά και του αρνιού, ενόψη Πάσχα, τα δωρεάν μαθήματα από εκπαιδευτικούς στη χώρα μας, ενώ καλεί τους Έλληνες μέσω Twitter (στο @jonhenley) να του στείλουν τις δικές τους ιστορίες. Θα ανεβάζει μάλιστα φωτογραφίες και αποσπάσματα από τις συναντήσεις που θα κάνει.
Όπως τονίζει ο δημοσιογράφος, στο αφιέρωμα επιθυμεί να αναδείξει απλές, καθημερινές ιστορίες, που δείχνουν το κίνημα αλληλεγγύης και ευρηματικότητας που έχει εμφανιστεί λόγω της κρίσης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Powered by Blogger