Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Το απόγευμα η κορύφωση των διαδηλώσεων διαμαρτυρίας (και) στην Κέρκυρα

 Ραντεβού για το απόγευμα σε μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Νομαρχία καλούν συνδικαλιστικοί φορείς και οργανώσεις πολιτών τους Κερκυραίους αύριο το απόγευμα, κορυφώνοντας τις αντιδράσεις για το νέο μνημόνιο.
Με δύο ραντεβού για το απόγευμα, ένα στις 17:00 έξω από το κτίριο της (πρώην) Νομαρχίας (συνδικαλιστικοί φορείς και διάφορες οργανώσεις) και ένα την ίδια ώρα στο Σαρόκο (από το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ) οι πολίτες του νησιού καλούνται  να εκδηλώσουν την αντίθεσή τους στη λαίλαπα των νέων μέτρων που καταργεί εργασιακά δικαιώματα κατεκτημένα εδώ και πολλές δεκαετίες αλλά και φέρνει την απόλυτη φτώχεια στη ζωή της πλειονότητας των Ελλήνων.


  • Σε ανακοίνωση του το ΚΚΕ αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «μπροστά στην έκδηλη λαϊκή αγανάκτηση και αντίδραση, τα κόμματα της συγκυβέρνησης παραπαίουν! Φανερώνεται η αδυναμία τους να διαπράξουν το νέο μεγάλο αποτρόπαιο έγκλημα που έχουν συναποφασίσει υπηρετώντας την πλουτοκρατία και την ευρωλυκοσυμμαχία».
  • Το ΠΑΜΕ από την πλευρά του καλεί τους εργαζόμενους να οργανωθούν και να παλέψουν «σαν ένας άνθρωπος να μην καταργηθούν οι Συλλογικές Συμβάσεις».
  •  
  • Να σηκωθούν οι πολίτες από τον καναπέ και να αντιδράσουν καλεί η λαϊκή Συνέλευση Κέρκυρας στην οποία συμμετέχουν φορείς της Κατάληψης της Νομαρχίας: «Έχουμε αποκοιμηθεί ή εκτονωνόμαστε στα πληκτρολόγια, στο Διαδίκτυο, στα blogs. Όσο όμως εμείς κοιμόμαστε, περιμένοντας τι;;;, τις εκλογές;;; οι “σωτήρες μας” προχωρούν στην υλοποίηση των σχεδίων τους, στη διάλυση και το ξεπούλημα της Πατρίδας μας».
  •  
  • Αντίστοιχες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας διοργανώνονται σε όλα τα Επτάνησα και τη ΒΝΔ Ελλάδα. Οι "Αγανακτισμένοι στη Λευκάδα" συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις και διοργανώνουν συγκέντρωση στις 17.30 έξω από το κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας, γιατί, όπως αναφέρουν:  «Ότι και να γίνει αυτό το Σαββατοκύριακο, από βδομάδα όλα θα είναι διαφορετικά!».
     
  • Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Powered by Blogger