Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Άστεγοι θα μένουν σε ξενοδοχεία με 3 ευρώ την ημέρα


Άστεγοι θα μένουν σε ξενοδοχεία με 3 ευρώ την ημέρα
Με το συμβολικό αντίτιμο των 3 ευρώ την ημέρα άστεγοι θα διαμένουν σε ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας, έπειτα από την έκτακτη επιχορήγηση, συνολικού ύψους 800.000 ευρώ που θα λάβουν οι δήμοι Αθηναίων και Θεσσαλονίκης…
Όπως ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, προωθείται άμεσα πρόγραμμα σίτισης και προστασίας των αστέγων, κυρίως σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, όπου έχει εντοπιστεί μεγαλύτερο πρόβλημα.
Στο εν λόγω πρόγραμμα θα συνεργαστούν κεντρικά ξενοδοχεία, τόσο σε Αθήνα, όσο και σε Θεσσαλονίκη, τα οποία είναι εγκαταλελειμμένα και οι ξενοδόχοι συμφώνησαν έναντι του συμβολικού αντιτίμου των 3 ευρώ την ημέρα να φιλοξενούν αστέγους.
Όπως διευκρίνισε ο αρμόδιος υφυπουργός, Μάρκος Μπόλαρης, από το συνολικό ποσό των 800.000 ευρώ, 400.000 ευρώ θα δοθούν στο δήμο Αθηναίων και 100.000 ευρώ θα διατεθούν στο δήμο Θεσσαλονίκης. Επίσης, θα διατεθούν 300.000 ευρώ στην ΜΚΟ «Αποστολή» της Αρχιεπισκοπής Αθηνών για τη σίτιση.
Ο κ. Μπόλαρης ανακοίνωσε παράλληλα ότι εντός του τρέχοντος μήνα θα υπάρξει νομοθετική παρέμβαση, για τον ορισμό και την κατηγοριοποίηση των αστέγων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Powered by Blogger