που είδε η χώρα μετά τη διεξαγωγή των αμφισβητούμενων εκλογών τον περασμένο μήνα.
Περαιτέρω, η κίνηση αυτή, προσθέτει το Κονγκό στην αυξανόμενη λίστα εθνών συμπεριλαμβανομένων του Ιράν και της Συρίας, που προσπαθούν να ανακόψουν όλους εκείνους που προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν τις εν λόγω υπηρεσίες για την οργάνωση μαζικών διαδηλώσεων, όμοιες με εκείνες που οδήγησαν στην ανατροπή πολλών καθεστώτων κατά τη διάρκεια των εξεγέρσεων της Αραβικής Άνοιξης.
Το ζήτημα είναι ότι αν και η εν λόγω στρατηγική θα μπορούσε, ίσως προσωρινά, να ανακόψει κάπως την φόρα των αντικαθεστωτικών, από την άλλη αποβαίνει αρκετά επιζήμια για την κοινότητα των κωφών στην χώρα, η οποία σύμφωνα με το Forbes αριθμεί κάπου στα 1,4 εκατομμύρια.
Γι’ εκείνους, το SMS χρησιμεύει ως ένα ανεκτίμητο μέσο για την γενικότερη επικοινωνία, αλλά και ως σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης, το οποίο προσφέρει κοινοποιήσεις για μη ασφαλείς συνθήκες και για δυνητικά περιστατικά βίας που σε διαφορετική περίπτωση μπορεί να είναι δύσκολο να ανιχνευθούν.
Το γεγονός ότι οι αρχές του Κονγκό είναι πρόθυμες να αναλάβουν ένα τέτοιο δραστικό βήμα, υποδηλώνει πολλά για την αποφασιστικότητά τους να καταπνίξουν τις διαμαρτυρίες και τις εξέγερσεις, πριν φτάσουν σε ανεξέλεγκτα επίπεδα.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου