Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Με κεκτημένη ταχύτητα έπιασε κορυφή ο Ολυμπιακός

Έπιασε κορυφή ο Ολυμπιακός με την τέταρτη διαδοχική του νίκη στο πρωτάθλημα. Το 4-0 στη Λιβαδειά με συνοπτικές διαδικασίες φέρει την υπογραφή του Κέβιν Μιραλάς (ΦΩΤΟ). Την Κυριακή στην Κέρκυρα τα έβαλε (τέσσερα συνολικά) ο Πάντελιτς, σήμερα ήταν η σειρά του Βέλγου άσου που πέτυχε χατ τρικ και έφτασε τα 9 γκολ στο φετινό πρωτάθλημα. Παράλληλα ο Μέγερι συμπλήρωσε 397 λεπτά χωρίς να δεχτεί γκολ. Ο Ολυμπιακός έφτασε τους 30 βαθμούς, έναντι 28 της ΑΕΚ και 26 του Παναθηναϊκού που ωστόσο έχει δυο ματς λιγότερα από “ερυθρόλευκους” και “κιτρινόμαυρους”. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε συμπλήρωσε 100 ματς στον πάγκο του Ολυμπιακού και στο τέλος, σε σχετική ερώτηση, είπε ότι θα προσπαθήσει και για τα ...200!

Ο Ολυμπιακός κυριάρχησε σ' όλο το ματς και έφτασε με χαρακτηριστική άνεση στη νίκη, απέναντι σ' έναν Λεβαδειακό στον οποίο ο Γιώργος Παράσχος ξεκούρασε αρκετούς βασικούς ενόψει του σαββατιάτικου αγώνα με τον Εργοτέλη. Εκτός του Μιραλάς, πολύ καλή απόδοση είχαν οι Φετφατζίδης, Μόνχε και Μανιάτης. Ο χορός των τερμάτων:

0-1 (9'): Από ωραία πάσα του Μοντέστο ο Πάντελιτς άνοιξε το σκορ. Και ο Σέρβος έφτασε τα 9 γκολ στο πρωτάθλημα και μάλιστα σε 8 αγώνες.

0-2 (16'): Εξαιρετική πάσα του Μόνχε στον Μιραλάς, ο οποίος με έξοχο πλασέ από δύσκολη θέση πέτυχε το δεύτερο γκολ του Ολυμπιακού.

0-3 (39'): Ο Μιραλάς βρήκε αρκετό χώρο μπροστά, έπιασε το σουτ και ο Κυριακίδης δεν μπόρεσε να αποκρούσει   την μπάλα

0-4 (60'): Σουτ του Φετφατζίδη. ο Κυριακίδης έδιωξε προσωρινά και στην επαναφορά ο Μιραλάς με όμορφο γυριστό σουτ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

ΣΚΟΡΕΡ: 9' Πάντελιτς, 16', 39' 60' Μιραλάς
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αρετόπουλος (Τρικάλων)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μπεγκόνια, Ιωάννου – Φετφατζίδης, Μανιάτης


ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Γιώργος Παράσχος): Κυριακίδης, Αλεξίου (65' Κόρμπος), Ιωάννου, Λισγάρας, Κουτσόπουλος, Βιάνα, Μαχαίρας, Σάντσες, Μπεγκόνια (61' Νικολάκης), Ζουρούδης (63' Ναπολεόνι), Γκρμπιτς.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ερνέστο Βαλβέρδε): Μέγιερι, Τοροσίδης, Παπάζογλου, Παπαδόπουλος (66' Ποτουρίδης), Μοντέστο, Μαρκάνο, Μανιάτης (76' Χαβίτο), Φετφατζίδης, Μιραλάς (72' Φουστέρ), Μονχε, Πάντελιτς.

Είπαν
Γιώργος Παράσχος: “Σίγουρα δεχτήκαμε ένα βαρύ σκορ σήμερα. Αυτό το σχήμα ήταν εντελώς καινούριο. Ούτε σε φιλικό δεν είχαμε παίξει με αυτό το σχήμα. Χάσαμε τη συνοχή μας ως ομάδα. Αυτή που είχαμε τις πρώτες πέντε αγωνιστικές. Πιστεύω ότι δεν είχαμε άλλο τρόπο, γιατί μας ενδιαφέρει απόλυτα το παιχνίδι του Σαββάτου με Εργοτέλη και έτσι θα μπορέσουμε να παρουσιαστούμε πολύ καλύτεροι και με αυτό το σύνολο που μας οδήγησε σε καλές εμφανίσεις και σε καλή συγκομιδή βαθμών αυτές τις πρώτες αγωνιστικές. Αυτό το ροτέισον που κάνουμε, θα παρουσιάζουμε αυτά τα σκαμπανεβάσματα. Πάντως, πιστεύω σε καλύτερη συνέχεια και να μην δεχτούμε τέτοια βαριά σκορ, όπως δεχτήκαμε σήμερα.”

Ερνέστο Βαλβέρδε: “Το γεγονός ότι ήρθαν τόσο γρήγορα το πρώτο και το δεύτερο γκολ, κάνουν τα πράγματα πιο εύκολα για εμάς και κατά συνέπεια δυσκολεύουν τον αντίπαλο. Όταν βάζεις δύο γκολ απέναντι σε μία ομάδα που δεν παλεύει για τον ίδιο στόχο που έχεις, αλλά παλεύει για την παραμονή, αυτό την αναγκάζει να πέσει η απόδοσή της και να ευνοήσει παράλληλα εμάς... Δεν έχουμε αλλάξει τον τρόπο παιχνιδιού μας. Με τον Παναιτωλικό μπορεί να κερδίσαμε, αλλά τα πράγματα δεν ήταν τόσο εύκολα για εμάς. Με την Άρσεναλ νικήσαμε 3-1, αλλά η Άρσεναλ δεν είναι στο ελληνικό πρωτάθλημα για να συγκρίνουμε τα ματς. Στα τρία παιχνίδια που είχαμε μεγάλα σκορ είναι αυτό που σας είπα: Τα γρήγορα γκολ. Σήμερα πάντως έπαιξε και κάτι άλλο ρόλο. Το γεγονός ότι ο Λεβαδειακός είχε μία περίεργη χρονιά και αναγκάζεται να παίζει Κυριακή-Τετάρτη, είναι κάτι που υποχρέωσε τον αντίπαλο προπονητή να κάνει πολλές αλλαγές στη σύνθεση. Αυτό ήταν κάτι που έπαιξε τον ρόλο του... Οι προπονητές δεν μπορούν να κάνουν μακροπρόθεσμα πλάνα γιατί είναι ένα επάγγελμα με ρίσκο. Συμβιβάζομαι να πηγαίνω μέρα με την ημέρα και να προσπαθώ να κοιτάζω πρωτίστως την επόμενη μέρα. Ίσως τα 100 ματς να γίνουν 200 ή 300. Το παν είναι η προσπάθεια που κάνεις για να δουλέψεις. Μπορεί να γίνουν και 101. Ποτέ δεν ξέρεις, γιατί αυτά έχει το επάγγελμα του προπονητή.”

Κέβιν Μιραλάς: “Είμαι χαρούμενος που σκόραρα μετά το χαμένο πέναλτι κόντρα στην Κέρκυρα και θα με βοηθήσει ψυχολογικά. Είμαι χαρούμενος τόσο για μένα, όσο και για τον κόσμο που ήρθε εδώ και είναι πολύ σημαντικό που επιστρέψαμε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα μετά από καιρό”Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Powered by Blogger