Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Προεδρική χάρη σε δύο... γαλοπούλες από τον Ομπάμα



Την καταδίκη σε θάνατο... στο φούρνο γλίτωσαν σήμερα Τετάρτη δύο τυχερές... γαλοπούλες, ονόματι Peace (Ειρήνη) και Liberty (Ελευθερία), καθότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα απένειμε «προεδρική χάρη»
Οι δύο γαλοπούλες γλίτωσαν «την εσχάτη των ποινών» μία ημέρα προτού οι Αμερικανοί γιορτάσουν την Ημέρα των Ευχαριστιών. Πάνω από 40 εκατομμύρια γαλοπούλες αναμένεται να καταναλωθούν την Πέμπτη, πέφτονας «θύματα» της αγγλοσαξονικής γιορτής.

«Αύριο είναι μία από τις καλύτερες ημέρες για τους Αμερικανούς» δήλωσε ο Μπαράκ Ομπάμα, μιλώντας από τον Λευκό Οίκο και συνοδευόμενος από τις δύο κόρες του. «Είναι επίσης μία από τις χειρότερες ημέρες για να είσαι γαλοπούλα, με μοναδική εξαίρεση αυτές τις δύο εδώ» χαριτολόγησε.

«Ορισμένοι από εσάς γνωρίζετε ότι πρόσφατα πήρα μία σειρά μέτρων για τα οποία η έγκριση του Κογκρέσου δεν ήταν αναγκαία. Εδώ είναι άλλο ένα. Δεν μπορούμε να περιμένουμε να δώσουμε χάρη σε αυτές τις γαλοπούλες» ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος αναφερόμενος στη αποτυχία συμφωνία Ρεπουμπλικάνων - Δημοκρατικών για τη μείωση του ελλείμματος των ΗΠΑ.

Σημειώνεται πάντως, ότι κατά παράδοση, οι αμερικανοί πρόεδροι δείχνουν έλεος στις γαλοπούλες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα και το βίντεο με τον Ομπάμα να απονείμει χάρη σε άλλες τυχερές γαλοπούλες το 2009.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιοποίησε το CNN, το 54% των Αμερικανών απορρίπτουν την πολιτική Ομπάμα έναντι 44% υπέρ.


skai.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Powered by Blogger