Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

ΗΠΑ: Θέλουν να κατασκευάσουν φράχτη στα σύνορα με το Μεξικό


Οι γερουσιαστές αλλά και κάποιοι πολίτες της πολιτείας της Αριζόνα θεωρούν ότι βρήκαν τη λύση του προβλήματος της παράνομης μετανάστευσης, το οποίο και οι ίδιοι πιστεύουν ότι μπορεί να περιοριστεί με την κατασκευή ενός ιδιωτικού φράχτη κατά μήκος των συνόρων της αμερικανικής πολιτείας, με το Μεξικό.

Η πρωτοβουλία ανήκει στον Ρεπουμπλικάνο γερουσιαστή, Στιβ Σμιθ, ο οποίος τον περασμένο Ιούνιο ξεκίνησε εκστρατεία συγκέντρωσης χρημάτων για το σκοπό αυτό. Ο ίδιος ισχυρίζεται πως μέχρι σήμερα οι δωρεές φτάνουν τις 255 χιλιάδες δολάρια.

Ο Σμιθ μάλιστα δημιούργησε και μια ιστοσελίδα προκειμένου να προωθήσει αυτό το μέτρο, στην οποία προτρέπει τους πολίτες: «να δείξουν στον κόσμο το αποφασιστικό πνεύμα του αμερικανικού λαού».

Ο φράχτης της Αριζόνα είναι το πιο πρόσφατο επεισόδιο της διαμάχης που έχει ξεσπάσει στην αμερικανική πολιτεία, για το αν η ομοσπονδιακή κυβέρνηση κάνει αρκετά για να εμποδίσει την παράνομη μετανάστευση, τη στιγμή που ο μεταναστευτικός νόμος που ψήφισε η τελευταία έχει παραπεμφθεί στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ.

Ανάλογη συζήτηση έχει ξεσπάσει και στην Αλαμπάμα, η οποία και υιοθέτησε έναν εξαιρετικά αυστηρό μεταναστευτικό νόμο, ο οποίος προκάλεσε την παρέμβαση του προέδρου Μπ. Ομπάμα

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Powered by Blogger