Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Φυλακή για τον πρόεδρο της Φενέρ!



Φυλακή για τον πρόεδρο της Φενέρ!
Ποινή φυλάκισης έξι ετών επιβλήθηκε στον πρόεδρο της Φενέρμπαχτσέ, Αζίζ Γιλντιρίμ, για την εμπλοκή του στο σκάνδαλο με τα στημένα παιχνίδια στην Τουρκία.
Βαριά ήταν η «καμπάνα» των τουρκικών Αρχών, που κάθε άλλο παρά χαρίστηκαν στον ισχυρό άνδρα των «καναρινιών». Ποινή φυλάκισης έξι χρόνων καλείται να εκτίσει ο Γιλντιρίμ, ενώ του επιβλήθηκε και πρόστιμο ύψους 1,3 εκ. λιρών (περίπου 700.000 ευρώ), καθώς επίσης του απαγορεύτηκε να συνεχίσει να κατέχει οποιοδήποτε αξίωμα στην Φενέρ, 
Αξίζει μάλιστα ν’ αναφέρουμε ότι παρά το γεγονός πως η τουρκική ομοσπονδία δεν καταδίκασε κάποια από τις 16 ομάδες που εμπλέκονταν στο σκάνδαλο, η συγκεκριμένη υπόθεση πήγε στα πολιτικά δικαστήρια, όπου και ο πρόεδρος των δευτεραθλητών Τουρκίας κρίθηκε προφυλακιστέος.
Παράλληλα τρία χρόνια κι ένας μήνας φυλάκισης επιβλήθηκε στο στέλεχος της Φενέρ, Ιλχάν Εκσίογλου, ο οποίος ωστόσο αφέθηκε ελεύθερος, ενώ ένας χρόνος και τρεις μήνες στον πρώην παράγοντα της Μπεσίκτας, Σερνάρ Ανταλί. Στον αντίποδα αθώος κρίθηκε ο πρόεδρος της Τραμπζονσπόρ, Σεντρί Σενέρ.
Ποια ματς ήταν τα… στημένα;
Σοκαρισμένοι στη Φενέρ από την ποινή φυλάκισης στον πρόεδρο, Γιλντιρίμ, ο οποίος βρέθηκε στο εδώλιο με δυο βαριές κατηγορίες. Για την σύσταση εγκληματικής οργάνωσης έφαγε 2 χρόνια και έξι μήνες, ενώ για τη στημένα ματς 3 χρόνια και εννέα μήνες.
Φενέρμπαχτσε – Καραμπούκσπορ
Φενέρμπαχτσε – Ανκαραγκουτσού
Φενέρμπαχτσε – Σίβασπορ
Φενέρμπαχτσε – Τράμπζονσπορ
Φενέρμπαχτσε – ΙΒΒ
«Η Τουρκική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου προσπαθεί να με χρησιμοποιήσει ως αποδιοπομπαίο τράγο για τα βρώμικα παιχνίδια τους. Ακόμα και αν αποφασίσετε να μου κλείσετε το στόμα, τα τελευταία μου λόγια θα είναι Φενέρμπαχτσε, θέλω την ελευθερία μου!» τόνισε ο πρόεδρος της Φενέρ.
Στον Γιλντιρίμ έχει επίσης απαγορευτεί η είσοδος στα γήπεδα, ενώ αν η έφεση από το Ανώτατο Δικαστήριο δεν γίνει δεκτή τότε θα πρέπει να παραιτηθεί και από πρόεδρος.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Powered by Blogger