Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Έφυγε από τη ζωή ο Αθηνόδωρος Προύσαλης

 Έφυγε σήμερα από τη ζωή, σε ηλικία 86 ετών, ο δημοφιλής ηθοποιός Αθηνόδωρος Προύσαλης, ο αγαπημένος «μάγκας» του ελληνικού κινηματογράφου κι ένας από τους πιο γνωστούς καρατερίστες.Η Αθηνόδωρος Προύσαλης, ο οποίος απεβίωσε από ανακοπή καρδιάς, γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη το 1926 και σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών. Πρωτοεμφανίστηκε στη σκηνή το 1953, στο έργο «Ο τρομερός καλόγερος». Συνεργάστηκε με πολλούς θιάσους του ελεύθερου θεάτρου, μεταξύ των οποίων και το Θέατρο Τέχνης. Είχε πλούσια καλλιτεχνική δραστηριότητα, καθώς διακρίθηκε ως ηθοποιός του θεάτρου, του κινηματογράφου αλλά και της τηλεόρασης, όπου συμμετείχε σε δημοφιλείς τηλεοπτικές σειρές. 

Ατέλειωτη η λίστα των ταινιών στις οποίες συμμετείχε. Μεταξύ αυτών, οι «Λατέρνα,φτώχεια και γαρύφαλλο», «Το στραβόξυλο» «Πολυτεχνίτης κι ερημοσπίτης», «Της νύχτας τα καμώματα», «Το δόλωμα», «Μια τρελή τρελή οικογένεια», «Το χώμα βάφτηκε κόκκινο», «Καλωσήρθε το δολάριο» και πολλές άλλες, με τελευταία την «Πολίτικη Κουζίνα» του Τάσου Μπουλμέτη. Επίσης, ένας ρόλος που αγαπήθηκε πολύ από το κοινό ήταν αυτός στο σήριαλ «Εγκλήματα».

Για την ερμηνεία του στους «Αθηναίους» Α. Προύσαλης κέρδισε τιμητική διάκριση στο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (1990).

Τον τελευταίο καιρό ο Α. Προύσαλης νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Αττικόν του Νέου Ψυχικού με καρδιακά προβλήματα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Powered by Blogger