Κυριακή 22 Απριλίου 2012

Ερωτευτήκατε; Πείτε αντίο σε δύο στενούς φίλους!





Όπως όλοι ξέρετε όταν ερωτευόμαστε ξεχνάμε μερικά αγαπημένα πρόσωπα και αφιερώνουμε περισσότερο χρόνο στον έρωτα μας. Σύμφωνα με έρευνα του...


πανεπιστημίου της Οξφόρδης η έναρξη μιας νέας ρομαντικής σχέσης μας «κοστίζει» δύο στενούς φίλους.

Αρνητικά επίσης επηρεάζεται η σχέση των ερωτευμένων με το οικογενειακό περιβάλλον τους.

Σύμφωνα με προηγούμενη έρευνα ο στενός κύκλος ενός ατόμου αποτελείται κατα μέσο όρο από 5 άτομα (φίλους, συγγενείς, αμόρε) . Ενώ ο μέγιστος αριθμός φίλων που μπορεί να έχει ένας άνθρωπος είναι τα 150 άτομα. Όμως οι στενοί φίλοι είναι πάντα κατα μέσο όρο 5 άτομα , οι υπόλοιποι είναι απλά μακρινοί φίλοι ή γνωστοί, τους οποίους βλέπουμε τουλάχιστον μια φορά το μήνα ενώ τους στενούς φίλους τους βλέπουμε τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα.

Οι ερευνητές όταν ρώτησαν ένα δείγμα ατόμων για το πως άλλαξε ο στενός φιλικός κύκλος τους μετά από μια νέα ερωτική σχέση συμπέραναν μια μείωση κατα 2 ατόμων στο στενό φιλικό κύκλο. Δηλαδή από εκεί που είχαν 5 καλούς φίλους έμειναν με 3 φίλους και την νέα τους σχέση!

Σύμφωνα με την γνώμη του pswnio.gr και τον Robin Dunbar, τον καθηγητή του ινστιτούτου Γνωσιακής και Εξελικτικής Ανθρωπολογίας του πανεπιστημίου της Οξφόρδης, που υγείται αυτήν την μελέτη...

...Χάνουμε 2 φίλους κάθε φορά που μας χτυπάει ένας νέος έρωτας .. επειδή στρέφουμε την προσοχή και τον χρόνο μας περισσότερο στον νεό αγαπημένο μας παρά στα άτομο που πιο πριν μοιραζόμασταν τον περισσότερο χρόνο μας.

Έτσι αυτά το πρόσωπα αρχίζουμε να τα βλέπουμε λιγότερο, οι συναισθηματικοί δεσμοί πάνε περίπατο και η σχέση μαζί τους χάνεται στον αερά! Άσε που αν περάσει πολύς καιρός και βρεθείτε με αυτά τα άτομα που είχατε παραμελήσει... δεν θα έχετε τίποτα κοινό , κανένα λόγο συζήτησης και μπορεί να μην μιλάτε καθόλου... περισσότερα θα λέγατε με έναν άγνωστο!

Τέλος πάντων... έτσι είναι αυτά !

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Powered by Blogger