Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

Η γυναίκα – αράχνη που έκανε ληστείες με τους… Ροζ Πάνθηρες


 Η γυναίκα   αράχνη που έκανε ληστείες με τους... Ροζ Πάνθηρες
Η εντυπωσιακή Σέρβα, που φέρεται να συμμετείχε στο ελληνικό «παράρτημα» της διαβόητης διεθνούς σπείρας, είχε κάνει καριέρα παίκτριας μπάσκετ με τη φανέλα γνωστών ελληνικών συλλόγων τη δεκαετία του '90
«>
H 43xρονη καλλονή εμφανιζόταν στα κοσμηματοπωλεία ως… σύζυγος επιχειρηματία, με σκοπό να «τσεκάρει» τα συστήματα ασφαλείας
Το εντυπωσιακό παρουσιαστικό τη βοηθούσε να πείθει ως… σύζυγος επιχειρηματία. Εμπαινε στα κοσμηματοπωλεία εκδηλώνοντας δήθεν ενδιαφέρον για πανάκριβες συλλογές, αλλά σκοπό είχε να «τσεκάρει» τα συστήματα ασφαλείας. Οταν ολοκλήρωνε την «έρευνα», ενημέρωνε τον σύντροφό της για τον τρόπο που έπρεπε να δράσει, προκειμένου να… γδύσουν το μαγαζί. Πρόκειται για τη Μ.Μ. ή? Ο.Σ., τη γυναίκα-αράχνη που εντόπισαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής στο ελληνικό «παράρτημα» των διαβόητων «Ροζ Πανθήρων», της συμμορίας ληστών που αποτελεί φόβο και τρόμο των κοσμηματοπωλείων του πλανήτη.
Η πανύψηλη καλλονή από τη Σερβία φέρεται ως η γυναίκα που συμμετείχε με άλλους δύο συμπατριώτες της σε ληστείες οι οποίες σημειώθηκαν κατά το τελευταίο διάστημα στην Αθήνα.
H «μπίζνα»
Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι η δράση της εν Ελλάδι σπείρας κακοποιών εντάσσεται στην ευρύτερη «μπίζνα» των κυκλωμάτων που λυμαίνονται των χρυσοχοείων της χώρας. Αλλωστε, η τιμή-ρεκόρ του χρυσού και η ευκολία μεταπώλησης των κοσμημάτων έχουν ανοίξει την όρεξη σε πολλούς…
Δύο μεγάλες αγάπες είχε στη ζωή της η 43χρονη που συνελήφθη ως τρίτο μέλος της συμμορίας των «Ροζ Πανθήρων»: το μπάσκετ και τα ακριβά κοσμήματα. Το ύψος της, που φτάνει το 1,93 μ. και η εντυπωσιακή της φιγούρα τη βοήθησαν να… υπηρετήσει και τα δύο.
Η Μ.Μ. έλαμψε κατά τη δεκαετία του '90 στα μπασκετικά παρκέ με τις φανέλες γνωστών ομάδων – φαίνεται μάλιστα ότι έψαχνε από τότε το? τρίποντο που θα άλλαζε τη ζωή της. Οταν η καριέρα της ως αθλήτριας τελείωσε, στράφηκε στη δεύτερη «αγάπη» της, τα κοσμήματα. Και επειδή το συγκεκριμένο «σπορ» είναι ακριβό, σκαρφίστηκε διάφορους τρόπους για να τα αποκτήσει.
Η δεύτερη «καριέρα» της γυναίκας με τα δύο ονόματα και τις δύο? ηλικίες διήρκεσε μέχρι την περασμένη Τετάρτη, οπότε συνελήφθη στα λημέρια της, στον Χολαργό, ως μέλος της οργάνωσης «Ροζ Πάνθηρες».
Η αθλήτρια ήρθε στην Ελλάδα γύρω στο 1993, για να παίξει μπάσκετ σε ομάδες της Αθήνας. Ως μία από τις αθρόες «εισαγωγές» ξένων που γίνονταν τότε στην καλαθοσφαίριση, η νεαρή ακολούθησε την «τύχη» των υπόλοιπων κοριτσιών από την πρώην Γιουγκοσλαβία. Ωστόσο, για να δικαιούται συμμετοχής στο ελληνικό πρωτάθλημα έπρεπε να παντρευτεί Ελληνα. Αυτό και συνέβη. Ο γάμος ήταν «λευκός» και έληξε μόλις σιγουρεύτηκε η συμμετοχή της στην ομάδα με την οποία είχε συμφωνήσει.
Οσοι τη θυμούνται από την εποχή εκείνη, μιλούν για μια γυναίκα που πραγματικά εντυπωσίαζε στο πέρασμά της. Την περιγράφουν ως «καλό παιδί και? παιχτάρα». Στα τέλη της δεκαετίας του '90, μάλιστα, είχε πρωταγωνιστήσει σε διαφήμιση τζιν, ποζάροντας πάνω σε μοτοσικλέτα… Ακολούθησαν οι μεταγραφές σε ομάδες της Ιταλίας, αλλά και της Σλοβενίας. Κάποια στιγμή, παντρεύτηκε έναν Σέρβο επιχειρηματία και απέκτησε μαζί του ένα παιδί.
Πληροφορίες αναφέρουν πως μετά το τέλος της καριέρας της παρέμεινε στον χώρο του αθλητισμού, ανοίγοντας γραφείο μάνατζερ στην Αθήνα. Εζησε για αρκετά χρόνια ευτυχισμένη, αλλά «εξαφανισμένη» από τα παλιά στέκια.
Κανείς από τις πρώην συμπαίκτριές της δεν μπορεί να προσδιορίσει πότε ακριβώς η Μ.Μ. «έμπλεξε» με τον κατά 7 χρόνια μικρότερό της Σέρβο «Ροζ Πάνθηρα». Το σίγουρο είναι ότι τον ερωτεύτηκε σφόδρα και για χάρη του εντάχθηκε και η ίδια στη συμμορία, βοηθώντας τη δράση της σε διάφορες «επιχειρήσεις». Η 43χρονη συνελήφθη για πρώτη φορά το 2006 στην Κρήτη, όταν κατηγορήθηκε πως μαζί με τον φίλο της είχαν διαπράξει κλοπή σε κοσμηματοπωλείο τουριστικής περιοχής κοντά στο Ηράκλειο.
Την είχε σώσει
Τότε, η καλλονή είχε προφυλακιστεί στη Θήβα, αλλά τελικά ο νεαρός Σέρβος ανέλαβε εξ ολοκλήρου την ευθύνη, με αποτέλεσμα εκείνη να αποφυλακιστεί.
Μετά την αποφυλάκιση του Σέρβου, το ζευγάρι εγκαταστάθηκε στην Αθήνα. Εκτοτε, ο 36χρονος φέρεται ότι έστησε εκ νέου το παράρτημα των «Ροζ Παν­θήρων» στην Ελλάδα.Ολα κυλούσαν «ομαλά» μέχρι τον περασμένο Νοέμβριο. Τότε, μια ληστεία σε κοσμηματοπωλείο στην περιοχή της Ηλιούπολης στάθηκε αφορμή για τη σύλληψη τεσσάρων ατόμων, τα οποία αποδείχθηκε πως ανήκαν στη διεθνή εγκληματική οργάνωση.
Από τον Απρίλιο έως τα τέλη Νοεμβρίου του 2011 είχαν «χτυπήσει» 22 -τουλάχιστον- καταστήματα στην Αθήνα. Τα περισσότερα ήταν κοσμηματοπωλεία, όμως ανάμεσα στις επιλογές τους ήταν και επώνυμα καταστήματα ενδυμάτων, καθώς και γνωστό κατάστημα με χαλιά μεγάλης αξίας. Τόσο ο αρχηγός του ελληνικού βραχίονα των «Ροζ Πανθήρων» όσο και η 43χρονη είχαν καταφέρει να διαφύγουν τη σύλληψη τότε.
Τώρα, ο 36χρονος συνελήφθη στην Καλλιθέα, ενώ η γυναίκα-αράχνη πιάστηκε στο σπίτι τους στον Χολαργό. Στο διαμέρισμα βρέθηκαν ένα πιστόλι μάρκας ZASTAVA με γεμιστήρα και πέντε φυσίγγια, ένα σπρέι πιπεριού, πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων (κατσαβίδια, κόφτες, σκύλες, σφυριά, κάβουρες κ.ά.), αντικλείδια, καθώς και πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.
Συμμορία με… 250 μέλη
«Χτυπήματα» σε Ευρώπη και Μ. Ανατολή
Η διαβόητη συμμορία «Ροζ Πάνθηρες» πήρε το όνομά της από έναν αξιωματικό της Σκότλαντ Γιαρντ, όταν σε πολυτελή βίλα έξω από το Λονδίνο βρέθηκε το περίτεχνο διαμάντι που είχαν κλέψει από ξακουστό κοσμηματοπωλείο της πόλης. Οι ληστές το είχαν κρύψει μέσα σε ένα κουτί γυναικείας κρέμας, όπως ακριβώς είχε κάνει ο Φαντομάς στη γνωστή ταινία «Ροζ Πάνθηρας» με τον Πίτερ Σέλερς. Από την ταινία αυτή «βαφτίστηκε» η συμμορία, που αποτελεί το κοινό «στοίχημα» των διωκτικών αρχών του κόσμου.
Ο εφιάλτης των κοσμηματοπωλείων, με τα δεκάδες επιτυχημένα «χτυπήματα» σε πόλεις της Ευρώπης και της Μ. Ανατολής, είχε απλώσει τη δράση του και στην Ελλάδα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι πρωταγωνιστές του σπονδυλωτού αυτού σχήματος κακοποιών είναι Σέρβοι, Κροάτες, Μαυροβούνιοι και Βούλγαροι. Οι εκτιμήσεις μιλούν για 250 μέλη που δρουν με τον ίδιο τρόπο: ένας καλοντυμένος άνδρας με αριστοκρατικό προφίλ επισκέπτεται το μαγαζί-στόχο και συστήνεται ως επιχειρηματίας που βρίσκεται στη χώρα για δουλειές. Τις περισσότερες φορές έχει μαζί του μια πανέμορφη γυναίκα που δήθεν θέλει να αγοράσει ακριβά κοσμήματα.
Χρόνος δράσης τα 90''
Αφού ελέγξουν τους μηχανισμούς συναγερμού και φύλαξης, είτε «μεταμορφώνονται» επιτόπου σε ληστές και αρπάζουν ό,τι βρουν είτε… επανέρχονται και «χτυπούν» μεθοδικά και… μεταμφιεσμένα. Λέγεται πως ο χρόνος δράσης της συμμορίας είναι 90 δευτερόλεπτα. Δεν είναι ο μόνος λόγος που έχει τοποθετήσει την οργάνωση στην… αφρόκρεμα του οργανωμένου εγκλήματος. Εχουν καταφέρει να ληστέψουν περισσότερα από 150 ακριβά χρυσοχοεία σε 26 τουλάχιστον χώρες.
Και, στις περισσότερες περιπτώσεις, χωρίς τα μέλη της να συλληφθούν. Τα τελευταία 5 χρόνια περισσότερα από 40 μέλη της έχουν πέσει στα χέρια της αστυνομίας, κάποια και στην Ελλάδα. Η πρώτη εμφάνιση των «Ροζ Πανθήρων» στη χώρα μας τοποθετείται τον Ιούνιο του 2007 σε γνωστό κοσμηματοπωλείο της Σαντορίνης, με λεία αξίας 3 εκατ. ευρώ. Αμέσως μετά, «χτύπησαν» χρυσοχοεία σε Ρόδο και Κω. Η συμμορία φαίνεται ότι επέστρεψε στην Ελλάδα τον Δεκέμβριο του 2009. Μέλη της εμπλέκονται και σε πρόσφατη απόπειρα ληστείας στην Καλλιθέα…
Βασικός στόχος τα χρυσοχοεία
Εγιναν 12.967 διαρρήξεις σε καταστήματα μέσα στο 2011
«Χρυσές» δουλειές κάνουν οι ληστές στα απανταχού κοσμηματοπωλεία της χώρας. Η τιμή του χρυσού που έχει φτάσει σε ιστορικά υψηλά, αλλά και η δυνατότητα άμεσης πώλησης των κοσμημάτων έχουν στρέψει τους κακοποιούς στα χρυσοχοεία… Την ίδια στιγμή αυξάνονται και τα «χτυπήματα» σε βάρος πεζών που φορούν χρυσές αλυσίδες ή κοσμήματα, ενώ και οι διαρρήκτες κατοικιών προσανατολίζονται πια στις… μπιζουτιέρες.
Από την αρχή του χρόνου περισσότερες από 40 ληστείες και απόπειρες έχουν καταγραφεί στο αστυνομικό δελτίο, ενώ η λεία δεν μπορεί να υπολογιστεί, καθώς βασίζεται στη δήλωση του εκάστοτε ιδιοκτήτη.
Την αύξηση των κλοπών και των διαρρήξεων στα καταστήματα έχει καταγράψει και το αστυνομικό δελτίο: το 2010 έγιναν 11.637 διαρρήξεις σε καταστήματα, ενώ το 2011 σημειώθηκαν 12.967. Ανάμεσα σε αυτές, πολλές αφορούσαν χρυσοχοεία. Περίπου 168 περισσότερες ληστείες καταγράφηκαν το 2011 σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο. Οι καταστηματάρχες είναι σε απόγνωση, καθώς οι θρασύτατοι δράστες δεν λαμβάνουν υπόψη ούτε τις κάμερες ασφαλείας, αλλά ούτε και τους συναγερμούς. Πέρα από την αστυνόμευση, μόνη λύση η… ψυχραιμία, αφού οι ληστές είναι πλέον αδίστακτοι…

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Powered by Blogger