Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Σιαμαία διαχωρίστηκαν έπειτα από έξι μήνες «κοινής» ζωής

 Σιαμαία διαχωρίστηκαν έπειτα από έξι μήνες «κοινής» ζωής
Με επιτυχία στέφθηκε η επτάωρη επέμβαση στην οποία υποβλήθηκαν δύο σιαμαίες αδελφές μόλις έξι μηνών, στην Ισπανία, που μέχρι πριν από λίγες ημέρες μοιράζονταν το ίδιο ήπαρ.
Η επέμβαση έγινε στη Βαρκελώνη και τα δύο κοριτσάκια έχουν πλέον την ευκαιρία να ζήσουν μία φυσιολογική ζωή.
Ήταν ενωμένες στην κοιλιά και η ομάδα τριάντα ειδικών τις χώρισε προχωρώντας σε ηπατεκτομή και κόβοντας το συκώτι στα δύο.
 Σιαμαία διαχωρίστηκαν έπειτα από έξι μήνες «κοινής» ζωής
Η Nuria και η Marta είχαν γεννηθεί τον περασμένο Αύγουστο και χρειάστηκε να μείνουν για μία ημέρα στη μονάδα εντατικής θεραπείας και για είκοσι έξι ημέρες στο νοσοκομείο πριν πάρουν εξιτήριο και δουν για πρώτη φορά το σπίτι τους.
«Όταν μας επέτρεψαν να πάμε σπίτι νόμιζα πως ο γιατρός τρελάθηκε. Αλλά τα συνηθίζει κανείς όλα, όπως κάθε μητέρα», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου η μαμά τους Meritxell Feliu και αποκάλυψε πως τις πρώτες ημέρες μετά την επέμβαση η μία έλειπε στην άλλη αλλά πια έχουν αρχίσει να το συνηθίζουν.
«Η Marta ακόμα αναζητεί την αδελφή της ενώ η Nuria είναι πιο ανεξάρτητη και δεν τη θέλει συνέχεια δίπλα της. Είναι σαν να της λέει ήμουν δίπλα σου για πολύ καιρό, ώρα θέλω να είμαι μόνη μου».
 Σιαμαία διαχωρίστηκαν έπειτα από έξι μήνες «κοινής» ζωής
«Πέρασαν έξι μήνες κοιτάζοντας η μία την άλλη, παίζοντας και πειράζοντας η μία την άλλη. Έτσι μόλις τις διαχωρίσαμε και η μία γύρισε την πλάτη της στην άλλη, η πρώτη άρχισε να κλαίει μέχρι να ξαναδεί το πρόσωπο της αδελφής της!» είπε ο επικεφαλής της παιδοχειρουργικής κλινικής του νοσοκομείου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Powered by Blogger