Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Χιονίζει στην Αττική - Δεύτερο κύμα κακοκαιρίας στις περισσότερες περιοχές της χώρας

Από το Νευροκόπι Δράμας Αθήνα
Νέο κύμα κακοκαιρίας αντιμετωπίζουν οι περισσότερες περιοχές της χώρας, με κύρια χαρακτηριστικά το τσουχτερό κρύο, τις βροχές και τις χιονοπτώσεις. Ήδη, χιονίζει σε πολλές περιοχές της Αττικής. Κλειστή λόγω χιονιού είναι η περιφερειακή οδός Πάρνηθας, από το τελεφερίκ και πάνω και στην Πεντέλη από το στρατιωτικό νοσοκομείο προς τον Αγιο Πέτρο.

Νιφάδες πέφτουν αυτήν την ώρα σε πολλά προάστια της Αθήνας, κυρίως στα βόρεια και βορειοανατολικά, όπως στο Κρυονέρι, την Παλλήνη, το Χολαργό, τη Ν.Φιλοθέη.

Επίσης, λόγω των θυελλωδών ανέμων που κατά τόπους φθάνουν τα 9 με 10 μποφόρ, ισχύει μερικό απαγορευτικό απόπλου.

Από το λιμάνι της Ραφήνας δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των πλοίων για Κυκλάδες και Μαρμάρι, ενώ απαγορεύτηκε ο απόπλους από το λιμάνι του Λαυρίου. Από τον Πειραιά τα δρομολόγια των πλοίων γίνονται κανονικά.
Επίσης, δεν γίνονται τα δρομολόγια στις γραμμές Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη, Αρκίτσα-Αιδηψός και Βόλος-Σποράδες.

Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν θα πρέπει να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία.

Στα λευκά έχουν ντυθεί η Θεσσαλονίκη, ενώ με δυσκολία πραγματοποιούνται οι μετακινήσεις σε όλη τη βόρεια Ελλάδα, στα ορεινά της Θεσσαλίας, της Στερεάς Ελλάδας, της Εύβοιας και της βόρειας Πελοποννήσου. Επίσης, κλειστά λόγω παγετού είναι αρκετά σχολεία.

Στον νομό Έβρου σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκονται οι τοπικές αρχές, εξαιτίας των πλημμυρών.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Powered by Blogger