Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

O άτυΧος κι ο τυΧερός!


Ο Λεβαδειακός είχε τις ευκαιρίες, ο Άρης... ταμπουρώθηκε στο δεύτερο μέρος και στάθηκε τυχερός στο 93', αλλά κανείς δεν έμεινε ικανοποιημένος με το 1-1 στην παγωμένη Λιβαδειά! 

Με Μασάδο στον πάγκο
Με τον Μανουέλ Μασάδο να κάνει ντεμπούτο στον πάγκο, ο Άρης επιδίωξε να πάρει τη νίκη στη Λιβαδειά απέναντι στον Λεβαδειακό. Οι «κίτρινοι» παρατάχθηκαν με τους Βελλίδη, Νέτο, Μίσελ, Καζναφέρη, Σανκαρέ, Γιαννιώτα, Καπετάνο, Λαζαρίδη, Ούμπιντες, Πρίττα, Ακόστα. Από τη μεριά του, ο Γιώργος Παράσχος επέλεξε τους Κυριακίδη, Μουλόπουλο, Τομάς, Ζησόπουλο, Λισγάρα, Κουτσόπουλο, Κόρμπο, Ναπολεόνι, Φαβάλι, Βασιλείου, Πόποβιτς, ενώ συμπεριέλαβε στην αποστολή και τον νεοαποκτηθέντα Δημήτρη Παπαδόπουλο.
Καλύτερος ο Άρης και 0-1
Όσον αφορά το παιχνίδι, ο Άρης είχε την υπεροχή στο πρώτο ημίχρονο δημιούργησε φάσεις και πέτυχε το γκολ. Στον αντίποδα, ο Λεβαδειακός είχε μόλις μια φάση στα πρώτα 45 λεπτά, αυτή με το σουτ του Ναπολεόνι στο 5', το οποίο απέκρουσε σε κόρνερ ο Βελλίδης. Οι Βοιωτοί θέλησαν να απειλήσουν πρώτοι και να μη μείνουν πίσω, αλλά οι φιλοξενούμενοι έδειχναν να έχουν πιο πολύ πάθος στο παιχνίδι τους.
Μάλιστα, στο 12' είχαν και την πρώτη καλή στιγμή στην αναμέτρηση, με το σουτ του Καπετάνου έξω από την περιοχή να καταλήγει άουτ. Στο 21' ο Μίσελ δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή από κοντά, όπως και ο Ούμπιντες στο αμέσως επόμενο λεπτό όταν έπιασε μια κεφαλιά-ψαράκι. Ο Μίσελ στο 25' δεν μπόρεσε να νικήσει πρώτα τους αμυντικούς του Λεβαδειακού και στη συνέχεια τον Κυριακίδη με δυο απανωτά σουτ και στο 26' οι Θεσσαλονικείς έχασαν τη μεγαλύτερη ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ.
Ο Ούμπιντες έδωσε ωραία στον Νέτο, αυτός έκανε το πλασέ από καλή θέση, αλλά ο Κυριακίδης επέμβη σωτήρια. Τελικά, οι παίκτες του Μασάδο πέτυχαν το γκολ στο 35'. Ο Καπετάνος έδωσε την μπάλα στον Γιαννιώτα έξω από την περιοχή, αυτός με ωραία ενέργεια άδειασε όλους τους αμυντικούς των γηπεδούχων και με ένα όμορφο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Ο ίδιος παίκτης έκανε ένα σουτ δυο λεπτά αργότερα, αλλά η μπάλα κόντραρε και κατέληξε κόρνερ, ενώ οι Βοιωτοί βγήκαν στην επίθεση στα τελευταία λεπτά, όμως δεν κατάφεραν να απειλήσουν έστω και λίγο τον Βελλίδη.
Ανέβηκε ο Λεβαδειακός και 1-1
Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι παρουσίασαν άλλο πρόσωπο στον αγωνιστικό χώρο και θέλησαν να πετύχουν νωρίς την ισοφάριση, ώστε να πιέσουν για την ανατροπή. Αρχικά, απείλησαν στο 48', με την κεφαλιά του Ζησόπουλο να... γλείφει το αριστερό κάθετο δοκάρι του Βελλίδη. Βέβαια, και ο Άρης προσπαθούσε να βάλει τα θεμέλια για τη νίκη, όμως οι Βοιωτοί έδειχναν αποφασισμένοι για την ισοφάριση. Το σουτ του Ναπολεόνι στο 51' κόντραρε και κατέληξε κόρνερ, ενώ η κεφαλιά του στο αμέσως επόμενο λεπτό πέρασε ελάχιστα άουτ. Η ισοφάριση ήρθε στο 54', όταν ο Ζησόπουλος έκανε το γύρισμα στην περιοχή και ο Φαβάλι με ωραίο πλασέ στην κίνηση νίκησε τον Βελλίδη.
Ντεμπούτο για «Παπ», με δέκα ο Άρης
Ακολούθησαν οι αλλαγές από τους δυο προπονητές και στο 66' ο Δημήτρης Παπαδόπουλος πέρασε στη θέση του Πόποβιτς και πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με τη φανέλα του Λεβαδειακού. Στην πρώτη του επαφή με την μπάλα, μάλιστα, είχε κι ένα σουτ, με τον Βελλίδη να μπλοκάρει την μπάλα.
Ένα σουτ του Μουλόπουλου στο 72' πέρασε άουτ, η κεφαλιά του Καπετάνου κατέληξε στην αγκαλιά του Κυριακίδη και στο 74' οι «κίτρινοι» έμειναν με δέκα παίκτες. Ο Λαζαρίδης ανέτρεψε τον Παπαδόπουλο έξω από την περιοχή και ο Κομίνης του έδειξε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα για να πάρει την άγουσα για τα αποδυτήρια.
Εκμεταλλεύτηκε το πλεονέκτημα, όχι τις ευκαιρίες
Έτσι, η πίεση των ποδοσφαιριστών του Γιώργου Παράσχου αυξήθηκε, καθώς θέλησαν να εκμεταλλευτούν το αριθμητικό πλεονέκτημα. Αφού ο Άρης δεν μπόρεσε, έστω και με δέκα, να πετύχει δεύτερο τέρμα στο 81', όταν ο Κυριακίδης απέκρουσε την εκτέλεση φάουλ του Μίσελ, αλλά και το σουτ του Ούμπιντες στην εξέλιξη της φάσης.
Στα τελευταία λεπτά, όμως, δέχτηκε ασφυκτική πίεση και γλίτωσε στο... παρά πέντε την ήττα. Ο Βελλίδης πρόλαβε τον Παπαδόπουλο στο 86', όπου έφυγε στην πλάτη της άμυνας του Άρη, ο νεοαποκτηθείς επιθετικός του Λεβαδειακού σταμάτησε το σουτ του Σουμπίνιο στο 89' και στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων χάθηκε η πιο σημαντική ευκαιρία για τους γηπεδούχους.
Έπειτα από μια εκτέλεση κόρνερ, ο Λισγάρας έπιασε την κεφαλιά, με τον Νέτο να διώχνει την μπάλα πάνω στη γραμμή και στη συνέχεια ο Κόρμπος την έστειλε με κοντινό σουτ ψηλά άουτ. Με αυτόν τον τρόπο, οι δυο ομάδες μοιράστηκαν το βαθμό της ισοπαλίας.
Man of the match: Ο Δημήτρης Κυριακίδης, με 5 αποκρούσεις, κράτησε όρθιο τον Λεβαδειακό σε αρκετές περιπτώσεις, στις οποίες ο Άρης φάνηκε απειλητικός.
Αδύναμος κρίκος: Ο Παναγιώτης Κόρμπος, ο οποίος έχασε τη σπουδαιότερη ευκαιρία στο τέλος να χαρίσει ένα πολύ σημαντικό «τρίποντο» στην ομάδα του.
Στο ύψος του: Οι Λούκας Φαβάλι και Γιάννης Γιαννιώτας, που πέτυχαν τα δυο γκολ του αγώνα. Επίσης, καλό παιχνίδι από τους Μίσελ, Ούμπιντες, Καπετάνο από την πλευρά του Άρη, αλλά και από τον Χρήστο Λισγάρα από αυτή του Λεβαδειακού
Η γκάφα: Την έκανε ο Νίκος Λαζαρίδης στο 74', όταν ανέτρεψε τον Παπαδόπουλο, ενώ είχε ήδη μια κίτρινη κάρτα.
Το στραγάλι: Μια σωστή και μια λανθασμένη απόφαση από τον διαιτητή Κομίνη. Σωστά απέβαλε τον Λαζαρίδη στο 74' με δεύτερη κίτρινη κάρτα, όμως δεν απέβαλε, επίσης με δεύτερη κίτρινη, τον Τομάς.
Το ταμείο του Gazzetta: Καλό παιχνίδι έγινε στη Λιβαδειά. Απόλυτος κυρίαρχος στο πρώτο ημίχρονο, ο Άρης πήρε δίκαια το προβάδισμα στο σκορ. Όμως, στην επανάληψη ο Λεβαδειακός παρουσίασε άλλο αγωνιστικό πρόσωπο, έχασε ευκαιρίες, πέτυχε την ισοφάριση, ενώ έχασε και την ευκαιρία να πάρει τη νίκη στο τέλος.
Συνθέσεις ομάδων
Λεβαδειακός (Γιώργος Παράσχος): Κυριακίδης, Μουλόπουλος, Τομάς (79' Ζαουί), Ζησόπουλος, Λισγάρας, Κουτσόπουλος, Κόρμπος, Ναπολεόνι (70' Σουμπίνιο), Φαβάλι, Βασιλείου, Πόποβιτς (66' Παπαδόπουλος).
Άρης (Μανουέλ Μασάδο): Βελλίδης, Νέτο, Μίσελ, Καζναφέρης (58' Κατίδης, 90' Σολτάνι), Σανκαρέ, Γιαννιώτας, Καπετάνος, Λαζαρίδης, Ούμπιντες, Πρίττας, Ακόστα (78' Παπαζαχαρίας)
.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Powered by Blogger