Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Κέρκυρα - Άρης 1-0





Με το δεξί μπήκε το 2012 για την Κέρκυρα, που πέτυχε τη δεύτερη νίκη της στη φετινή Superleague, επικρατώντας με 1-0 του Άρη, μετά από πέντε αγωνιστικές χωρίς τρίποντο και γκολ (τελευταία νίκη στις 19/11 με 2-1 επί του Εργοτέλη).

Από την άλλη, ο Άρης, που έκλεισε με νίκη (2-0 τη Δόξα Δράμας) το 2011, ξεκίνησε άσχημα τη νέα χρονιά, αφού η ήττα του συνοδεύτηκε και από πολύ κακή εμφάνιση, καθώς απείλησε μόλις δύο φορές την εστία του Μάριο Γκαλίνοβιτς.
 

Η εμπιστοσύνη που έδειξε ο Χάβι Γκράθια στον πρώην παίκτη του στον Ολυμπιακό Βόλου, Χουάν Μαρτίν, ανταμείφθηκε για τους Φαίακες, καθώς ο Αργεντίνος ήταν αυτός που πέτυχε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης στο 49ο λεπτό, και μάλιστα στο ντεμπούτο του με τη φανέλα της νησιωτικής ομάδας.

Ταυτότητα του αγώνα


Γήπεδο: ΕΑΚ Κέρκυρας
Διαιτητής: Δημήτρης Στυλιάρας (Αιτωλοακαρνανίας)
Βοηθοί: Γρηγόρης Πάνου (Αιτωλοακαρνανίας), Πολυχρόνης Κωσταράς (Αιτωλοακαρνανίας)

ΚΕΡΚΥΡΑ (Γκράθια): Γκαλίνοβιτς, Γκουστάβο, Βέντσελ, Μαϊστόροβιτς, Μίχος (9' Σακελλαρίου), Γραμμόζης, Οσμάν, Αγρίτης, Γιάντσης (84' Τσίγκας), Ιωάννου (72' Ηλιάδης), Μαρτίν
ΑΡΗΣ (Πρόμπιερζ): Βελλίδης, Νέτο, Ντίκο, Λαζαρίδης, Καζναφέρης (56' Γιαννιώτας), Τόχα, Φατί (68' Καπετάνος), Ουμπίδες, Μίτσελ, Σολτάνι (84' Σανκαρέ), Τσέζαρεκ

Σκόρερ: 49' Μαρτίν
Κίτρινες κάρτες: Γραμμόζης, Σακελλαρίου / Τόχα, Φατί, Σολτάνι, Γιαννιώτας



Ανασκόπηση αγώνα


Δύο όψεις είχε η αναμέτρηση στο νησί των Φαιάκων, καθώς στο πρώτο ημίχρονο το θέαμα δεν ήταν καλό, με μόλις μία αξιόλογη ευκαιρία και μάλιστα στα πρώτα λεπτά.

Συγκεκριμένα, στο 5ο λεπτό, ο Γκουστάβο σέντραρε από δεξιά, αλλά η κεφαλιά του αμαρκάριστου Ιωάννου ήταν άστοχη. Η μόνη απειλή που ακολούθησε μέχρι τη λήξη του πρώτου 45λέπτου ήταν ένα σουτ του Γραμμόζη στο 35', με τον Βελλίδη να μαζεύει εύκολα την μπάλα.

Ο Άρης, από την πλευρά του, δεν πλησίασε την εστία του Γκαλίνοβιτς, δείχνοντας αδυναμίες στη δημιουργία φάσεων, αλλά και στο να κρατήσει την κατοχή της μπάλας.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με γκολ, και μάλιστα από τον Χουάν Μαρτίν, στο ντεμπούτο του με τη φανέλα της Κέρκυρας. Ο Αγρίτης έκανε ωραία κίνηση από αριστερά και γύρισε παράλληλα την μπάλα, στην πορεία της οποίας βρέθηκε ο Αργεντινός φορ και με κοντινό πλασέ "έγραψε" το 1-0 στο 49'.

Οι γηπεδούχοι δεν αρκέστηκαν στο γρήγορο γκολ και κυνήγησαν ένα δεύτερο, χάνοντας πολύ καλές ευκαιρίες με τους Ιωάννου και Αγρίτη. Στο 73ο λεπτό ήταν η σειρά του Άρη να φτάσει στην πρώτη του αξιόλογη φάση, αλλά η κεφαλιά του Ουμπίδες πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Γκαλίνοβιτς.

Προς το τέλος του ματς, οι δύο τερματοφύλακες πραγματοποίησαν από μία καλή απόκρουση, με συνέπεια να διατηρηθεί το 1-0 μέχρι το φινάλε.

Πού κρίθηκε το παιχνίδι


Στην κατά κράτος υπεροχή της Κέρκυρας στον αγώνα. Οι γηπεδούχοι πίεσαν, απείλησαν και δικαιώθηκαν, σε αντίθεση με τον Άρη, που έδειξε πλήρη αφλογιστία.

Η συνέντευξη Τύπου




Στατιστικά αγώνα


1
Γκολ
0
1
Ασίστ
0
12
Σουτ
6
3
Σουτ εντός μεγάλης περιοχής
2
7
Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής
2
2
Κεφαλιές
2
4
Αποκρούσεις
6
21
Επεμβάσεις
15
19
Κλεψίματα
13
21
Φάουλ
12
3
Οφσάιντ
4
8
Κόρνερ
4
58
Λάθη
55
7/20      
Γεμίσματα
8/28

Το φιλμ του αγώνα


5' Ο Γκουστάβο έκανε τη σέντρα από δεξιά και ο Ιωάννου μόνος του μέσα στην περιοχή έστειλε με κεφαλιά την μπάλα άουτ.

35' Σουτ του Γραμμόζη έξω από την περιοχή, ο Βελλίδης μπλοκάρει εύκολα την μπάλα.

49' ΓΚΟΛ Ο Αγρίτης από αριστερά κάνει μία παράλληλη μπαλιά και ο Μαρτίν με κοντινή προβολή σκοράρει για το 1-0.

58' Σέντρα του Αγρίτη από αριστερά, ο Ιωάννου παίρνει μία εντυπωσιακή κεφαλιά, αλλά η μπάλα περνάει δίπλα από το δεξί δοκάρι του Βελλίδη.

60' Φοβερό σουτ του Αγρίτη έξω από την περιοχή, εκτινάχθηκε εντυπωσιακά ο Βελλίδης και απομάκρυνε σε κόρνερ.

73' Σέντρα του Νέτο από δεξιά, ο Ουμπίδες παίρνει την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, αλλά δεν απειλείται ο Γκαλίνοβιτς.

79' Διαγώνιο σουτ του Μαρτίν από αριστερά, ο Βελλίδης αποκρούει.

87' Σέντρα του Καπετάνου από δεξιά, ο Γιαννιώτας παίρνει την κεφαλιά, αλλά ο Γκαλίνοβιτς απομακρύνει εντυπωσιακά.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Powered by Blogger