Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Οι πιο ακριβές μεταγραφές του EURO 2012

Δείτε τους εννέα ποδοσφαιριστές που θα αγωνιστούν στο EURO 2012 και στοίχισαν συνολικά στις ομάδες τους 429 εκ. ευρώ! Κριστιάνο ΡονάλντοΛίγες ημέρες έμειναν μέχρι την έναρξη του EURO 2012 και όπως είναι λογικό θα ασχοληθούμε τόσο με τις ομάδες όσο και με τους ποδοσφαιριστές που θα πάρουν μέρος στην διοργάνωση.

Ας τους δούμε έναν - έναν αλλά πρώτα να αναφέρουμε πως η πιο φθηνή μεταγραφή στοίχισε... μόλις 35.4 εκ. ευρώ και είναι αυτή του Γκόμεθ στην Μπάγερν Μονάχου.
Για να καταλάβετε μάλιστα τη διαφορά, από τους ποδοσφαιριστές που βρίσκονται στο ρόστερ της Εθνικής Ελλάδας, η πιο ακριβή μεταγραφή είναι αυτή του Κώστα Κατσουράνη στον Παναθηναϊκό το 2009 με ένα ποσό κοντά στα 3.5 εκ. ευρώ!

Νο.1 Κριστιάνο Ρονάλντο (93.6 εκ. ευρώ)

 
Ποσό ρεκόρ για ποδοσφαιριστή με την Ρεάλ Μαδρίτης να πληρώνει 93.6 εκ. ευρώ στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για να τον κάνει δικό της.
Σε αυτά τα τρία χρόνια που βρίσκεται ο Κριστιάνο στην Μαδρίτη μπορεί να μην έχει πάρει Τσάμπιονς Λιγκ, όμως σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο τόσο σε ατομικό όσο και σε ομαδικό επίπεδο.

Νο.2 Φερνάντο Τόρες (62.3 εκ. ευρώ)

 
Ο Ρομάν Αμπράμοβιτς "ξηλώθηκε" για να τον πάρει από την Λίβερπουλ, όμως όπως φαίνεται τα χρήματα δεν έπιασαν τόπο. Μπορεί να σκόραρε βέβαια με την Μπαρτσελόνα, όμως στο σύνολο δεν έχει δικαιολογήσει τα χρήματα που ξοδεύτηκαν.
Ήδη πάντως είναι για να φεύγει από την Τσέλσι, όμως καμία ομάδα δεν θα πλησιάσει καν το συγκεκριμένο ποσό.

Νο.3 Άντι Κάρολ (43.7 εκ. ευρώ)

 
Κάποιοι στην Ελλάδα τον χαρακτήρισαν ως τον "Σταύρο Λαμπριάκο της Αγγλίας". Σίγουρα ο 23χρονος άσος είναι καλός ποδοσφαιριστής, όμως στην Λίβερπουλ πιάστηκαν στον ύπνο με τα χρήματα που ξόδεψαν.
Στο EURO 2012 ελπίζει να κάνει καλές εμφανίσεις έτσι ώστε να ανεβάσει τις μετοχές του. Κάτι για το οποίο παρακαλούν και στην Λίβερπουλ.

Νο. 4 Τζιανλουίτζι Μπουφόν (40.7 εκ. ευρώ)

 
Μιλάμε για ένα τεράστιο ποσό αν σκεφτεί κανείς πως η μεταγραφή ολοκληρώθηκε το 2001 (11 χρόνια πριν). Η Γιουβέντους τα έσκασε χοντρά στην Πάρμα και πήρε έναν τερματοφύλακα που έβγαλε τα χρήματα του.
Στα 34 πλέον ο Μπουφόν μπορεί να μην κάνει 40 εκ. ευρώ, όμως παραμένει τεράστια κλάση ποδοσφαιριστή.

Νο.5 Γουέιν Ρούνεϊ (40.6 εκ. ευρώ)

 
Για ένα παιδί 16 ετών να δίνεις ένα τέτοιο ποσό είναι για πολλούς υπερβολικό. Στην Γιουνάιτεντ πήραν το ρίσκο και δικαιώθηκαν.
Ο Ρούνεϊ χάρισε πολλούς τίτλους στους "κόκκινους διαβόλους", κι ελπίζει να πετύχει το ίδιο φέτος με την Αγγλία.

Νο.6 Τσάμπι Αλόνσο (38.7 εκ. ευρώ)

 
Από τις πιο πετυχημένες μεταγραφές της Ρεάλ Μαδρίτης τα τελευταία χρόνια. Αμυντικός μέσος με πολλά προσόντα, σε μία θέση που πονούσε η Ρεάλ για ένα μεγάλο διάστημα.
Τα χρήματα του τα έχει βγάλει και μάλιστα μπορεί να σταθεί σε υψηλό επίπεδο για τουλάχιστον τρία χρόνια ακόμα.

Νο.7 Σεσκ Φάμπρεγας (37.7 εκ. ευρώ)

 
Το σίριαλ του περασμένου καλοκαιριού ολοκληρώθηκε με τον Φάμπρεγας να επιστρέφει σπίτι του. Τα χρήματα ήταν καλά, λόγω του νεαρού της ηλικίας, όμως ακόμα δεν τα έχει δικαιολογήσει.
Βέβαια τη νέα σεζόν θα έχει περισσότερο χρόνο συμμετοχής και θα φανεί αμέσως αν μπορεί να σταθεί ως βασικός στο επίπεδο της Μπαρτσελόνα.

Νο.8 Καρίμ Μπενζεμά (36.6 εκ. ευρώ)

 
Ο Ζοσέ Μουρίνιο βρήκε τελικά το κουμπί του και πλέον είναι βασικός και αναντικατάστατος στην Ρεάλ Μαδρίτης. Τα χρήματα είναι αρκετά για παίκτη από την Λιόν, όμως με τη φετινή του παρουσία πλησιάζει στο να τα δικαιολογήσει.
Είναι ένα από τα ερωτηματικά, μαζί με την Γαλλία, για το τι τουρνουά θα κάνει.

Νο.9 Μάριο Γκόμεθ (35.4 εκ. ευρώ)

 
Η Μπάγερν Μονάχου έψαχνε έναν κίλερ μέσα στη μεγάλη περιοχή και τον βρήκε στο πρόσωπο του Γερμανού άσου με ισπανικές ρίζες (ο πατέρας του είναι από τη Γρανάδα).
Σπουδαία τεχνική δεν διαθέτει, όμως είναι φορ θωρηκτό που μέσα στην περιοχή σκοράρει και παίρνει παραμάζωμα τους πάντες.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Powered by Blogger